"Zbog Van Gala sam hteo da odem dođavola, on je najgori trener u mojoj karijeri"

Anhel di Marija i Luj van Gal će se ponovo sresti, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, nakon što je njihova saradnja u Mančester junajtedu svojevremeno bilo vrlo neuspešna

Četvrtak je drugi dan pauze na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali već u petak, čekaju nas prva velika uzbuđenja na utakmicama četvrtfinala. Tu fazu takmičenja otvoriće duel Argentine i Holandije, u reprizi finala Mundijala 1978. godine.

Ipak, ovaj okršaj imaće veliko "rivalstvo" i među aktuelnim akterima. Biće to novi susret Anhela di Marije i Luja van Gala, nekadašnjih saradnika u Mančester junajtedu, među kojima je postojao sukob zbog kog ta saradnja nikako nije mogla da uspe.

I dok se u svetu fudbala više priča o izjavi selektora Holandije o tome kako "Brazil nije ništa posebno", u Argentini se svi sećaju kada njihov fudbaler Anhel di Marija nikako nije uživao u jednoj sezoni koju je proveo u Premijer ligi, nastupajući za Junajted.

Di Marija je iznenada u finišu letnjeg prelaznog roka 2014. prešao iz Real Madrida u Mančester junajted, što je mnoge iznenadilo. Ali ubrzo je postalo jasno da stvari neće ići po planu. Di Marija je te sezone postigao samo tri gola na 27 utakmica u Premijer ligi, a nakon odlaska iz kluba, nije imao problem da kaže argentinskim medijima šta zaista misli o Van Galu.

"Naši odnosi bili su katastrofalni. Želeo sam da odem dođavola iz Junajteda. Uprava je znala da je moj problem Van Gal. Pobedili bismo 3:0, ja bih dao gol i asistirao za još jedan, a narednog dana on bi me pozvao da mi pokaže snimke svakog dodavanja koje sam pogrešio. On je najgori trener u mojoj karijeri", iskreno je rekao Anhel di Marija.

Posle samo jedne sezone na "Old Trafordu", Di Marija je otišao u Pari Sen Žermen. Sada bi mogao da se ponovo sretne s Van Galom, na suprotnoj strani, mada se postavlja pitanje hoće li se u potpunosti oporaviti za meč koji je zakazan u petak u 16.00 časova.