Sport

Arsenal voli Srbe - "napadaju" dve zvezde i dovode ih u Premijer ligu?

Mediji u Italiji i Engleskoj pišu o mogućnosti da u predstojećem prelaznom roku Arsenal pokuša da u svoje redove dovede Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića
Arsenal voli Srbe - "napadaju" dve zvezde i dovode ih u Premijer ligu?Getty © Stu Forster / Staff

Ni ovo Svetsko prvenstvo nije bilo takmičenje na kom će Srbija zablistati, pošto je selekcija Dragana Stojkovića završila na 29. mestu, sa samo jednim osvojenim bodom i čak osam primljenih golova.

Ali ako je verovati medijima u Italiji i Engleskoj, to nimalo nije uticalo na potražnju za pojedinim reprezentativcima, pošto se ponovo spekuliše o novim klubovima Dušana Vlahovića i Sergeja Milinković-Savića.

Kako tvrdi "Sport mediaset" iz Italije, a prenosi britanski "San", Arsenal bi navodno mogao da u zimskom prelaznom roku dovede napadača Juventusa i vezistu Lacija.

Kako se navodi, klub iz Londona je pokušao da dovede Vlahovića prošle zime, kada se on odlučio da pređe u Juventus. Sada Arsenal želi da iskoristi rasulo u torinskom velikanu, kom prete žestoke kazne nakon što se saznalo za finansijske malverzacije donedavne uprave kluba.

Osim njega, Arsenal je zainteresovan i za Milinković-Savića, koji je već godinama jedan od najboljih igrača Lacija. Njegov ugovor s rimskim klubom traje do leta 2024. godine, dok Vlahovićev s Juventusom traje do 2026. Možda će Vlahović u ovoj situaciji biti prioritet Arsenalu, naročito kada se zna da je Gabrijel Žezus morao na operaciju kolena i da će verovatno odsustvovati sa terena oko tri meseca.

Ipak, teško je zamisliti da bi Arsenal finansijski mogao da isprati zahteve za oba transfera. Možda će im jedan od njih dvojice biti realnija mogućnost, a ostaje nam da vidimo šta će predstojeći zimski prelazni rok zapravo doneti.

image