Šok otkriće Portugalaca - Kristijano Ronaldo pretio da napusti Mundijal

Prva zvezda selekcije Portugalije je razmatrala da napusti ekipu posle vesti da će meč protiv Švajcarske početi na klupi

Kristijano Ronaldo ne prestaje da biva glavna tema u reprezentaciji Portugalije na Svetskom prvenstvu u Kataru, čak i kada je zamena. Nakon što je meč osmine finala protiv Švajcarske počeo na klupi, mnogo se govorilo o činjenici da je Ronaldo odbio da slavi pobedu 6:1, nezadovoljan svojim tretmanom.

A sada iz njegove rodne zemlje stižu i bombastične informacije - Kristijano Ronaldo je pretio da će napustiti kamp reprezentacije usred Mundijala, sve zbog odluke selektora Fernanda Santoša.

Čitav problem počeo je na meču protiv Južne Koreje, na kraju grupne faze. Pri rezultatu 1:1, koji ništa nije značio već prvoplasiranim Portugalcima, Santoš je odlučio da izvede Ronalda iz igre i odmori ga za neke od predstojećih mečeva. Ipak, usledile su ljutite reči zvezde tima, koje su portugalski mediji uspeli da interpretiraju sa video snimka.

"Ti si u ogromnoj žurbi da me izvedeš", bile su reči Ronalda, uz jednu psovku, a sve to nije se dopalo Santošu. On je izjavio da nije bio srećan zbog toga, pa je rešio da Ronalda zadrži na klupi protiv Švajcaraca.

To mu se isplatilo, jer je Ronaldova zamena Gonsalo Ramoš postigao tri pogotka. Ipak, portugalski "Rekord" tvrdi da je Kristijano uoči tog meča pretio Santošu da će napustiti reprezentaciju usred turnira, nezadovoljan ulogom koju je dobio na ovom turniru.

Navodno je Ronaldo ponovo razmotrio te svoje reči i odlučio da ostane kada je shvatio o kakvom trenutku za ekipu se radi i koliko bi to uticalo na čitav nastup Portugalije na Mundijalu. Ali ni tu nije bio kraj.

Ronaldo u sredu nije trenirao sa rezervama Portugalije, koje su radile na terenu, već je ostao u teretani sa igračima koji su počeli meč protiv Švajcarske i tako na još jedan način iskazao svoj protest protiv poteza Fernanda Santoša.

Bliži se meč Portugalaca protiv Maroka u četvrtfinalu, a svi pričaju samo o Ronaldu. Videćemo da li će se Santoš predomisliti i vratiti ga u prvu postavu.