Sport

Loša vest za golmana Srbije - Čelsi i Real spremaju opasnu trampu, Ukrajinac je problem

Golman fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrij Lunjin napustiće Real Madrid i preći u londonski Čelsi, prenosi "OK Diario"
Loša vest za golmana Srbije - Čelsi i Real spremaju opasnu trampu, Ukrajinac je problemGetty © Chris Lee - Chelsea FC / Contributor

Madridski klub nije obnovio Lunjinov ugovor, koji ističe na leto 2025. godine, i namerava da sa "plavcima" napravi trampu za Kepu Arizabalagu, koji je prošle sezone igrao za Real Madrid i vratio se u Čelsi nakon što mu je istekla pozajmica.

Ovo bi bila loša vest za golmana reprezentacije Srbije Đorđa Petrovića, koji bi tako dobio izuzetno jaku konkurenciju za mesto među stativama. Pored Petrovića, u Čelsiju je čuvar mreže još i Španac Robert Sančez, pa se postavlja pitanje koliko bi u tom slučaju dobijao prilika da brani.

Lunjin igra za Real Madrid od 2018. godine, ali je madridski klub nekoliko puta pozajmljivao Ukrajinca - Leganesu, Valjadolidu i Ovijedu.

Prošle sezone, Lunjin je redovno bio u startnoj postavi Real Madrida nakon povreda Tiba Kurtoe i Arizabalage, koji je i bio pozajmljen kako bi zamenio Belgijanca.

image