Sport

Predsednik Vučić primio olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu za Igre u Parizu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu koju će nositi na Igrama u Parizu
Predsednik Vučić primio olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu za Igre u Parizu© Tanjug/Zoran Colić

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja najvećeg sportskog događaja na svetu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci: košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači...

Takođe, prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

"Imam veliku temu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana, Zadatak im je da poželim sreću na Olimpijskim igrama. Želim da se zahvalim vama i vašim porodicama, što ste uložili trudi i zbog činjenice da ste mogli da imate godišnje odmore, ali ste sebe žrtovali da biste doneli nešto veliko svojoj zemlji. Sa strepnjom i nadom ćemo pratiti svaki nastup naših sportista", rekao je Vučić.

"Mislim da će košarkaška utakmica u Lilu sa SAD oboriti sve rekorde gledanosti. Nadamo se žetvi medalja, ali iako ih ne bude, mi ćemo vas voleti i dalje. Hvala vam na posvećenom radu i časti da mogu da vam uručim zastavu slobode. Želim vam mnogo uspeha i medalja", dodao je Vučić.

Srbiju će na Igrama u Parizu predstavljati 112 sportista.

Olimpijske igre održaće se u prestonici Francuske od 26. jula do 11. avgusta.

"Ima jedan restoran u Parizu, gde je sedeo čuveni Hemingvej i gde piše: "Pariz je praznik". Nadam se da ćemo napraviti praznik za srpski sport i da uzmemo što više medalja", istakao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković 
On je iskoristio priliku da ispriča kako je, kada je prvi put išao kod Vučića i kada su razgovarali o tome da dođe na čelo OKS, predsedniku rekao da nikada ništa neće tražiti za sebe, jer on već sve ima, ali da će uvek tražiti pare za sportiste.
"Zašto to kažem? Zato što kad god sam došao dao je i više od onoga što sam tražio. Ja to pričam od Skoplja do Ljubljane. U Bosni sam bio skoro na promociji filma o Toniju Kukoču, isto sam rekao. I to je živa istina. Zemlja koja daje 20 miliona evra godine za sport, koja pravi stadione u Loznici, Zaječaru, Leskovcu, zemlja koja pravi "svemirski brod" u Zavodu za sport u Košutnjaku... Zemlja koja ima najveće šampione Evrope i sveta treba da bude ponosna i zato hvala državi i predsedniku na razumevanju", dodao je Maljković.

image