Sport

Partizan i Vojvodina saznali moguće rivale u Ligi Evrope: Crno-belima opet nezgodno

Pobednik dvomeča između fudbalera Panatinaikosa i Boteva iz Plovdiva biće potencijalni je protivnik Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ukoliko Novosađani prethodno eliminišu Ajaks u drugom kolu, odlučeno je žrebom u Nionu
Partizan i Vojvodina saznali moguće rivale u Ligi Evrope: Crno-belima opet nezgodno© Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Panatinaikos je prošle sezone završio na četvrtom mestu u grčkom prvenstvu, dok je Botev osvojio Kup Bugarske.

Vojvodina i Ajaks odigraće u četvrtak od 20.30 časova u Amsterdamu prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija, dok je revanš 1. avgusta u Bačkoj Topoli.

Poražena ekipa iz dvomeča između fudbalera Fenerbahčea i Lugana potencijalni je protivnik Partizanu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ukoliko crno-beli prethodno budu eliminisani od Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fenerbahče je prošle godine završio na drugom mestu u turskoj Superligi i sa klupe ih vodi Žoze Murinjo, dok je Lugano bio drugoplasirani u švajcarskom prvenstvu.

Partizan i Dinamo odigraće u utorak od 20.00 časova u Lublinu prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija, dok je revanš 31. jula u Beogradu.

Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 8. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije.

image