Sport

Radnički 1923 i Vojvodina dobro prošli na žrebu Lige konferencije

Pobednik dvomeča između fudbalera Pakša i AEK-a iz Larnake biće potencijalni protivnik Radničkom 1923 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije
Radnički 1923 i Vojvodina dobro prošli na žrebu Lige konferencije© Antonio Ahel/ATAImages

Za tako nešto Kragujevčani prethodno moraju da eliminišu Mornar iz Bara u drugom kolu, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Pakš je prošle godine završio kao drugi u mađarskom prvenstvu, takođe je osvojio i kup te zemlje. AEK je bio drugoplasirani u kiparskoj ligi.

Radnički i Mornar odigraće u četvrtak od 20.00 časova u Leskovcu prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija, dok je revanš 31. jula u Podgorici.

Poražena ekipa iz dvomeča između fudbalera Maribora i Univerzitatee iz Krajove biće potencijalni protivnik Vojvodini u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije ukoliko Novosađani prethodno budu eliminisani od Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Maribor je prošle sezone završio na drugom mestu u slovenačkoj ligi, dok je Krajova bila trećeplasirana u rumunskom prvenstvu. 

Vojvodina i Ajaks odigraće u četvrtak od 20.30 časova u Amsterdamu prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija, dok je revanš 1. avgusta u Bačkoj Topoli. Prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije su programu na 8. avgusta, dok su revanši 15. avgusta.

image