Sport

Pešić bira 12 "orlova" za Olimpijske igre: U utorak ću doneti odluku

Posle odlične partije Srbije protiv Grčke na generalnoj probi pred put u Francusku, selektora očekuje konačna odluka o sastavu tima
Pešić bira 12 "orlova" za Olimpijske igre: U utorak ću doneti odluku© Dusan Milenkovic/ATAImages

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle pobede nad Grčkom (94:72) rekao je da će konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštiti u utorak.

"Najvažnije sa ove utakmice je da smo imali kontinuitet od početka do kraja. Svaku četvrtinu smo dobili i to je veoma važno, kao i što smo 'digli' ritam odbrane", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Selektor je bio upitan kada će saopštiti konačan spisak.

"Večeras ćemo da sednemo sa sportskim direktorom i sa medicinskom stafom i donećemo odluku. Svi su ovi momci dali maksimum, ta ekipa naravno da ne može da se razvija bez pomoći igrača koji nisu igrali dovoljno minuta i ova ekipa ima kontinuitet i zato to nije laka odluka, ali... Uvek je svaki igrač važan, ali ekipa je najvažnija, u utorak ćemo doneti odluku definitivno oko svega toga. Ima vremena, niko nas ne požuruje, pa ćemo da vidimo. Dejan Davidovac je bolje, ali videćemo da li će biti među 12 igrača", dodao je Pešić.

image