Sport

Partizan se vratio u kvalifikacije za Ligu šampiona posle sedam godina - rival Ukrajinci

Crno-bele očekuje teško gostovanje, iako na neutralnom terenu
Partizan se vratio u kvalifikacije za Ligu šampiona posle sedam godina - rival Ukrajinci© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbaleri Partizana u utorak od 20.00 igraju prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona posle sedam godina, a protiv kijevskog Dinama nastupiće u poljskom Lublinu.

"Igramo protiv velikog i dobrog kluba, ali imamo želju da probamo i mi da napravimo nešto, pa sa velikom motivacijom ulazimo u utakmicu", rekao je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević.

Meč se igra na neutralnom terenu zbog rata u Ukrajini, a Stanojević želi da njegova ekipa ostvari što bolji rezultat pred revanš.

"Čeka nas totalno drugačija utakmica od meča sa Napretkom na startu Superlige, ne može se porediti. Pričali smo oko nekih stvari, ali smo se više fokusirali na Dinamo Kijev. Ovo su eliminacione utakmice i važno nam je da ostanemo u igri za revanš u Beogradu", istakao je Stanojević, uz konstataciju da je svaki "aktivan" rezultat dobar.

Revanš se igra 31. jula na stadionu u Humskoj. Ukoliko eliminišu Dinamo Kijev, u trećem kolu kvalifikacija crno-beli će igrati protiv škotskog Rendžersa. Međutim, ako crno-beli ispadnu, preći će u Ligu Evrope i tamo u kvalifikacijama igrati protiv poraženog iz duela Fenerbahče - Lugano.

image