Sport

Američka košarkaška legenda odgovorila Pešiću: Ko je taj tip? Možda treba da skoči u srpsko more

Amerikanci veruju da je ekipa koja je protutnjala kroz Barselonu '92 najbolja u istoriji ove igre
Američka košarkaška legenda odgovorila Pešiću: Ko je taj tip? Možda treba da skoči u srpsko moreGetty © Joe Robbins / Stringer

Kris Malin, član košarkaške kuće slavnih i član čuvenog američkog "drim tima", prokomentarisao je izjavu selektora Srbije Svetislava Pešića o selekciji Sjedinjenih Američkih Država.

Pešić je prošle sedmice, nakon poraza "orlova" od Amerikanaca, izjavio da je ovaj tim, koji će Srbiji biti prvi rival na Olimpijskim igrama, "možda i bolji od originalnog 'drim tima' iz 1992".

Sjedinjene Države su odlučile da se vrate u sam vrh svetske košarke nakon nekoliko neuspešnih takmičenja, pa je Stiv Ker za Igre u Parizu okupio neverovatan sastav u kojem se nalaze Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durent, Džoel Embid, Džejson Tejtum, Devin Buker...

Srpski selektor je potvrdio da su oni prvi favoriti za zlato, ali je Malin dao neobičan odgovor kada su mu spomenuli Karijevo poređenje.

"Ko je uopšte taj tip?", počeo je Malin snishodljivim tonom u razgovoru za portal "Sportskida".

"Potražiću ga, možda mi da temu za priču. On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili da uradi nešto slično da malo prodrma zadnjicu."

Nastavio je Amerikanac sa ironičnim komentarima.

"Možda ga sretnem. Biću u Parizu, potražiću ga tamo. Daću mu malu lekciju iz istorije", dodao je 60-godišnji Njujorčanin.

Malin je najpoznatiji po svojim partijama u "Run TMC" Golden Stejt voriorsima, a u "Timu snova" su pored njega bili Majkl Džordan, Leri Bird, Irvin "Medžik" Džonson, Čarls Barkli, Džon Stokton, Karl Meloun, Klajd Dreksler, Skoti Pipen, Patrik Juing, Dejvid Robinson i Kristijan Lejtner.

Ekipa koja je potpuno dominirala 1992. godine u Barseloni, ipak nije imala najjačeg protivnika na turniru, pošto tadašnja Jugoslavija nije mogla da učestvuje zbog sankcija.

Predvodio ih je Čak Dejli, a grupnu fazu protutnjali su pobedivši svih pet protivnika – Angolu, Hrvatsku, Nemačku, Brazil i Španiju.

U četvrtfinalu su deklasirali Portoriko (115:77), potom još ubedljiviji bili protiv Litvanije u polufinalu (127:76), dok su u borbi za zlato još jednom pregazili Hrvate – 117:85.

Amerikanci su tada prosečno postizali 117,25 poena po utakmici, a rivale pobeđivali sa skoro 44 poena razlike u proseku.

image