Đoković najtraženiji sportista na "Guglu" u 2022. godini

Najbolji srpski sportista oborio je još jedan rekord

Novak Đoković nalazi se na vrhu liste sportista koji su najviše pretraživani na internetu u 2022. godini.

"Gugl" je objavio tradicionalnu listu najtraženijih ličnosti u godini na izmaku, a Đoković je zauzeo prvu poziciju među sportistima.

Najveći razlog tome svakako je drama koju je proživeo u januaru, kada je nekoliko dana proveo u pritvoru u Melburnu, a onda je i deportovan iz Australije zbog činjenice da nije vakcinisan.

Zbog toga mu je i zabranjen dolazak u Ameriku, što je takođe bilo veoma "popularno" na internetu.

Novak je i svojim uspesima zaslužio da se ljudi interesuju o njemu – u 2022. je osvojio pet trofeja, među kojima su najznačajniji oni na Vimbldonu i Završnom turniru u Torinu.

Na drugoj poziciji sportista je njegov najveći rival Rafael Nadal, dok treću poziciju zauzima Serena Vilijams, koja je na Ju-Es openu, barem se tako čini, okončala profesionalnu karijeru.

Na četvrtom mestu se nalazi američki fudbaler Manti Teo, na petom skejtborder Šon Vajt, dok se iza njih nalazi japanski klizač Juzuru Hanju.

Američka košarkašica Britni Grajner je sedmoplasirana, posebno nakon hapšenja u Rusiji zbog posedovanja kanabisovog ulja prilikom sletanja u zemlju.

Ona se u četvrtak vratila u Sjedinjene Američke Države u razmeni zatvorenika u kojoj je u Rusiju vraćen ruski biznismen i bivši sovjetski oficir.

Listu popunjavaju fudbaler Đerar Pike, najverovatnije zbog rauvoda sa pop zvezdom Šakirom i UFC borac Kain Velaskez.

Karlos Alkaraz je na 10. mestu, što takođe nije neko iznenađenje, pošto je mladi Španac eksplodira i završio godinu na vodećem mestu ATP rang-liste.

Od srpskih sportista, posle Đokovića "najguglovanija" je Tijana Bošković, koja je odbojkašku reprezentaciju vodila do nove svetske titule.

U vrhu liste Srba nalazi se i fudbalski reprezentativac Nemanja Gudelj.