Sport

Amerikanka u šoku - ovako je saznala da s Lebronom nosi zastavu na otvaranju OI

Teniserka Koko Gof nosiće zastavu SAD sa košarkašem Lebronom Džejmsom na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, saopštio je Olimpijski komitet SAD
Amerikanka u šoku - ovako je saznala da s Lebronom nosi zastavu na otvaranju OI© Twitter / screenshot /@TeamUSA

Gof i Džejms su izabrani za nosioce zastave nakon glasanja od strane članova tima SAD, a njoj je sve to kao veliko iznenađenje saopštio reprezentativni kolega, teniser Kristofer Jubenks.

"Nisam mogla da zamislim da ću imati čast da nosim američku zastavu na ceremoniji otvaranja. Ne mogu biti ponosnija što vodim saigrače sa Lebronom dok pokazujemo našu posvećenost i strast na najvećoj sceni koja postoji, u trenutku kada možemo da okupimo sportiste i navijače iz celog sveta", rekla je Gof u saopštenju Olimpijskog komiteta SAD.

Gof (20) će se u Parizu takmičiti na svojim prvim Igrama, pre tri godine nije igrala u Tokiju pošto je bila pozitivna na kovid. Druga teniserka sveta ima jednu grend slem titulu, pošto je prošle godine trijumfovala na Ju-Es openu. Gof će na Igrama nastupati u singlu i u dublu sa Džesikom Pegulom.

Olimpijski komitet SAD je u ponedeljak saopštio da će Džejms (39) nositi zastavu na otvaranju. On će u Parizu nastupiti na svojim četvrtim igrama, osvojio je tri medalje, zlata u Pekingu 2008. i Londonu 2012, kao i bronzu u Atini 2004. godine.

SAD će na OI imati najveći broj sportista - 592, na drugom mestu je domaćin Francuska sa 573 učesnika. Otvaranje Igara biće u petak od 19.30 časova.

image