Sport

Počeo fudbal na Olimpijskim igrama - presedan, skandal i haos na terenu

Iako Olimpijske igre zvanično startuju u petak 26. jula, u sredu su od 15.00 časova odigrane prve dve utakmice muškom fudbalskog turnira, a viđeno je dosta drame
Počeo fudbal na Olimpijskim igrama - presedan, skandal i haos na terenuGetty © Tullio M. Puglia

Španija je posle izvesnih problema savladala Uzbekistan 2:1, dok je Argentina remizirala 2:2 protiv Maroka i to pogotkom u 16. minutu nadoknade vremena- barem se tako mislilo dobrih sat vremena.

Ali, da počnemo iz početka...

U Sent Etjenu, stvari su počele odlično po ekipu Maroka, koja je povela u nadoknadi prvog poluvremena preko Rahimija. Isti igrač je iskoristio jedanaesterac u 51. minutu i činilo se tada da je Argentina u potpunom nokdaunu.

No, olimpijski šampioni iz 2004. i 2008. godine su uspeli da se vrate. Đulijano Simeone je u 68. minutu odlično pogodio i smanjio zaostatak, dok je prava drama viđena u neverovatnoj nadoknadi vremena.

Glavni sudija meča je, iz nekog razloga, pokazao da će se igrati čak 15 minuta, a Argentina je do izjednačenja stigla u 16. minutu nadoknade. U toj situaciji su dva puta pogađali prečku u nekoliko sekundi, pre nego što je Medina uspeo da smesti loptu u mrežu za 2:2.

Nakon gola, besni navijači Maroka su utrčali na teren, poletele su i flaše i čaše, pa je sudija prekinuo meč iako se u prvi mah pomislilo da je svirao kraj.

Dobrih sat vremena su igrači čekali da se isprazne tribine, da se omogući nastavak.

Tri minuta je preostalo, a saopšteno je da će se odigrati bez publike, kao i da igrači imaju 20 minuta za zagrevanje.

Međutim, drama je dostigla vrhunac kada je saopšteno, dakle sat i kusur vremena kasnije, da je gol Argentine poništen u VAR sobi zbog ofsajda!

Haotično je počeo turnir u fudbalu na Olimpijskim igrama, a takav početak nameće i ozbiljno pitanje - kakva je organizacija najveće sportske smotre, ukoliko su na startu viđeni ovakvi incidenti?

Za to vreme, Španija je savladala Uzbekistan golovima Pubilja u 28. i Serhija Gomeza u 62. minutu. Jedini gol za azijsku selekciju postigao je Šomurodov iz penala u nadoknadi prvog poluvremena.

U sredu su na programu još i mečevi Francuska - SAD, Gvineja - Novi Zeland, Irak - Ukrajina, Egipat - Dominikanska Republika, Japan - Paragvaj i Mali - Izrael.

image