Sport

Vojvodina gostuje kod velikog Ajaksa, Radnički dočekuje tim iz Bara

Fudbaleri Vojvodine od 20.30 časova gostuju u Amsterdamu kod ekipe Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U terminu od 20.00 počinje meč u kojem Radnički iz Kragujevca dočekuje ekipu Mornara iz Bara u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Nakon debakla Partizana, Vojvodina i Radnički imaju šansu da poprave utisak srpskih klubova na evropskoj sceni.

Vojvodina će biti pred veoma teškim ispitom, pošto u prvom meču po povratku u evropske kvalifikacije, gostuju na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu.

Protivnik je Ajaks, jedan od najboljih klubova u istoriji ovog sporta.

Istina, daleko je holandski tim od statusa koji je imao 70-ih i 90-ih godina prošlog veka, ali i od forme i kvaliteta od pre nekoliko godina.

"Kopljanici" ipak važe za apsolutnog favorita protiv tima iz Novog Sada.

Vojvodina je u kvalifikacije za Ligu Evrope došla kao četvrtoplasirani tim Superlige Srbije, a "lale" su se u drugom delu prošle sezone izdigle i pokazale da poseduju kompaktan i kvalitetan tim.

Ukoliko bude eliminisana od holandskog velikana, Vojvodina će u kvalifikacijama za Ligu Konferencija u trećem kolu igrati protiv poraženog iz duela Maribora i Univerzitatee iz Krajove.

Radnički iz Kragujevca je napravio istorijski uspeh, pošto je kao peti na tabeli u domaćem prvenstvu izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Tim iz Kragujevca će u Leskovcu dočekati ekipu Mornara iz Bara u drugom kolu kvalifikacionog ciklusa.

Pobednik dvomeča između fudbalera Pakša i AEK-a iz Larnake biće potencijalni protivnik Radničkom 1923 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Radnički će ekipu Mornara dočekati u Leskovcu od 20.00 časova, dok je revanš 31. jula u Podgorici.

image