Sport

Olimpijski tim Srbije se oglasio u Parizu - Novak: Ambicije su najveće, Maljković: Hoćemo 11 medalja

Predstavnici Olimpijskog tima Srbije, obratili su se javnosti na konferenciji za medije održanoj u prestonici Francuske
Olimpijski tim Srbije se oglasio u Parizu - Novak: Ambicije su najveće, Maljković: Hoćemo 11 medaljaGetty © Peter Byrne - PA Images

Iz dana u dan, sve više srpskih sportista pristiže u Pariz, gde će predstavljati svoju zemlju na predstojećim Olimpijskim igrama.

Članovi Olimpijskog tima Srbije, obratili su se javnosti na prvoj zvaničnoj medijskoj konferenciji po dolasku u prestonicu Francuske.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam peti put deo tima Srbije. U Pekingu sam osvojio jedinu bronzanu medalju, na svom prvom učešću. Svi znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati svoju zemlju na Igrama. Moje ambicije su velike, ali će biti težak turnir sa 64 igrača. Svi se takmiče za medalju. Igraćemo šest mečeva u osam dana, što je mnogo. Vrlo intenzivno. Nadam se sjajnoj partiji na ovom turniru. Dobro poznajem ovaj teren sa Rolan Garosa", izjavio je Novak Đoković.

"Video sam žreb i znam da postoji veliko interesovanje za taj eventualni duel u drugom kolu. Ipak, moramo prvo savladati naše protivnike u prvom kolu. Ako dođe do meča sa Nadalom, to će biti spektakl. Imali smo sjajne duele u našim karijerama i uzbuđen sam ukoliko dođe do toga opet."

"Rolan Garos tereni su nam svima dobro poznati, a pogotovo Nadalu. Osećaj je drugačiji jer predstavljamo naše zemlje i odgovornost je vreća. Potrudiću se da ovoga puta ishod bude bolji i da bude peta sreća."

"Srpska ekipa je stigla u Pariz sa 120 takmičara uključujući Đokovića, Jokića, Tijanu Bošković i Ivanu Španović. Srbija je spremna da zasija u legendarnom gradu. Svi naši takmičari su dobro pripremljeni, a Srbija je mala zemlja sa dugom i velikom sportskom tradicijom. Naše 34 ekipe u različitim disciplinama se takmiče, slično kao i Francuska", rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

"Kako je rekao Ernest Hemingvej za jedan pariski restoran, Pariz je veliki grad i mi smo spremni da u njemu zasijamo. Osvojili smo 9 medalja u Tokiju i sada želimo više. Hoćemo 11 medalja i sa tim bilansom ću biti zadovoljan jer bi bio veliki uspeh", dodao je Maljković.

"Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela zlato u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju", rekla je Tijana Bošković.

Na konferenciji su teniser Novak Đoković, vaterpolista Nikola Jakšić, odbojkašica Tijana Bošković, predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Sonja Vasić.

image