Novak: Ako ga bude, meč sa Nadalom će biti spektakl – kao u dobra stara vremena

Najbolji srpski sportista raduje se potencijalnom okršaju sa najvećim rivalom

Novak Đoković izjavio je da će mogući meč sa Rafaelom Nadalom biti pravi spektakl, kako kaže, kao u dobra stara vremena.

Đoković se priključio olimpijskom timu Srbije na Igrama u Parizu, gde će pokušati da donese željenu zlatnu medalju.

On je na konferenciji za medije našeg tima govorio o brojnim temama, a prvo pitanje koje je dobio jeste baš o susretu sa Rafom.

Njih dvojica bi mogli da se sastanu u drugom kolu singla, ukoliko budu uspešni na startu teniskog takmičenja.

"Da, video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča", rekao je Đoković.

"Taj meč bi bio spektakl. Kao u dobra stara vremena kad smo igrali po velikim terenima. Uzbuđen sam, ali moram da prebrodim prvu prepreku. Svestan sam težine turnira, dosta drugačije od drugih turnira. Osećaj je drugačiji jer predstavljaš zemlju, što je dodatni pritisak. Potrudiću se da peta bude sreća."

U Pekingu 2008. godine najveći teniser svih vremena je osvojio bronzu, ali od tada nije uspevao da se domogne medalje.

"Očekivanja su uvek visoka, to je nešto što ne mogu da promenim i ne želim da promenim jer to nekako stvara podstrek za mene lično da pristupim ovome na najbolji način sa naporom uloženim na terenu i van njega i donesem medalju Srbiji."

"Na prethodnim Igrama sam gubio u polufinalima i to je prepreka koju nisam mogao da prebrodim i nadam se da ću ovoga puta uspeti. Nismo imali toliko vremena za pripremu za Olimpijske igre jer je kalendar dosta zgusnut sa turnirima i obavezama."

Na prethodnom takmičenju Đoković je stigao do finala Vimbldona, u kojem je poražen od Karlosa Alkaraza.

"Razlog zašto sam probao da igram Vimbldon i ostvario sjajan rezultat jer je to najveće takmičenje u tenisu i osećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se brže i lakše prilagodim u odnosu na koleno, a pošto nisam imao bolove uoči turnira dobro je prošlo."

Neposredno po dolasku u Pariz, doneo je veliku odluku – ovoga puta neće boraviti u olimpijskom selu. Da li je to zato što želi da se potpuno fokusira na takmičenje?

"Jeste, to je jedan od razloga. Hteo sam da imam više privatnosti i mira i da budem usredsređen na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama je važno, a posebnu emociju i energiju donosi selo, gde osetiš pravu draž sa preko 10.000 sportista širom sveta i u menzi si pored njih i razmenjuješ iskustva i imaš pristup drugim sporitstima. Posetiću ga sigurno, kao i u Tokiju što sam posećivao selo i imao smeštaj na drugom mestu, jer je to najbolje za mene i moje pripreme."

Svim navijačima dao je razloga za optimizam.

"Osećam prethodnih dana da sam spremniji za Igre nego za Vimbldon i koleno samo kako se oseća, mentalno, fizički... Pre Vimbldona nisam imao uobičajene pripreme, nisam bio na 100 odsto i to se odrazilo na igru. Radujem se početku turnira", zaključio je Đoković.