Sport

Kirjos: Australija srećna što opet ima Novaka, prirediće šou našoj zemlji

Nik Kirjos ističe da Australija "ima mnogo sreće" što će se Novak Đoković ponovo vratiti u zemlju i učestvovati na turniru
Kirjos: Australija srećna što opet ima Novaka, prirediće šou našoj zemljiGetty © Alexander Scheuber / Stringer

Australijski teniser, koji je jedan od najboljih prijatelja Đokovića na ATP turu i njegov najglasniji branilac tokom januarske drame u Melburnu, izjavio je da će cela zemlja imati benefita zbog Novakovog dolaska.

Najboljem srpskom sportisti ukinuta je zabrana ulaska u zemlju koju je dobio deportacijom u januaru, nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru, pošto mu je kao nevakcinisanom strancu poništena viza.

Kirjos je i tada krenuo da brani kolegu sa kojim je do tog trenutka bio u veoma lošim odnosima, ali će se njih dvojica ponovo susresti na Australijan openu.

"Zdrav je, spreman da igra i priredi šou našim navijačima i našoj zemlji. Srećni smo što ga imamo", izjavio je Kirjos.

Svetski "broj 5" će sezonu započeti nastupom u Adelajdu, nakon čega će pokušati da osvoji jubilarnu, desetu titulu na Ozi openu.

"Gledajte, po mom mišljenju je on najbolji igrač na svetu. Drago mi je da ga ponovo dočekujemo i da će ponovo pokazati kakav je teniser. Imam osećaj da turnir nije potpun bez Đokovića", istakao je Nik i u priču uključio ostale članove "velike trojke".

"Novak, (Rodžer) Federer i (Rafael) Nadal u oduvek bili troglavo čudovište koje svako želi da porazi."

Srbin i Australijanac su drastično popravili svoj odnos, koji je još bolji od finala Vimbldona, u kojem je Đoković odneo trijumf.

"To u stvari nije nov odnos, ali mediji imaju tendenciju da daju određeni ton i na neki način su stvorili narativ da se nismo baš voleli. Ali Novak zna da sam ja bio jedina osoba koja se zaista zauzela za njega kada se dogodio problem iz stvarnog života. Osećam da se tada, kada neko to uradi za tebe, kada priča o tebi i založi se za tebe pred celom zemljom, stiče poštovanje, a ne kako se ponašate jedni prema drugima na teniskom terenu."

Upitan je i da li ćemo u 2023. godini videti novog grend slem šampiona.

"Rekao bih da nećemo", odmah je odgovorio.

"Rafa će osvojiti Rolan Garos, Đoković će verovatno trijumfovati na Vimbldonu, osim ako ga ja ne zaustavim. Onda ne znam... Novak je toliko dominantan i, ukoliko neko stvarno dođe na njegov nivo na Australijan openu ili Ju-Es openu, stvarno ne mogu da zamislim da izgubi. Možda (Danil) Medvedev može da ga pobedi. Gledajte, voleo bih i ja da osvojim jedan, ali realno – on je toliko dominantan", zaključio je Kirjos.

image