Sport

Hrabra Vojvodina umalo odolela u Amsterdamu, gol Ajaksa u finišu meča srušio snove "lala"

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Ajaksa u Amsterdamu minimalnim rezultatom, u prvoj utakmici drugog kolakvalifikacija za Ligu Evrope
Hrabra Vojvodina umalo odolela u Amsterdamu, gol Ajaksa u finišu meča srušio snove "lala"Getty © ANP

Izuzetno hrabar i borben meč odigrali su fudbaleri Vojvodine u Amsterdamu protiv velikog Ajaksa, ali na kraju nisu izdržali pritisak i doživeli su poraz u finišu meča - 1:0.

Novosadski crveno-beli organizovano su se branili tokom većeg dela utakmice, imali čak i priliku da zatresu mrežu protivnika, ali su na kraju ipak pognutih glava napustili "Johan Krojf arenu".

Ajaks je bio dominantan rival - domaćin je imao više loptu u posedu, uputio više udaraca ka golu rivala, pa na kraju krajeva postigao i više golova.

"Lale" su dobar deo prvog poluvremena bile ravnopravan rival, da bi Ajaks u finišu tog dela utakmice izvršio dodatni pritisak, ali od svega su domaći dobili samo prečku Tejlora u 34. minutu.

Slična slika viđena je i u nastavku, ali s tim da je Vojvodina imala najbolju šansu na utakmici - Vukanović je u 73. minutu pogodio stativu gola holandskog tima.

I kada se činilo da Voša može da ostane bez primljenog pogotka, mladi Branko van den Bomen je u 86. minutu iskoristio centaršut Godtsa i glavom zatresao mrežu golmana Carevića.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa će Vojvodina za sedam dana, na revanš utakmici u Novom Sadu, morati da ide na pobedu kako bi došla do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

image