Sport

Džouns i definitivno u Partizanu, Mijailović poslao ponoćnu poruku

Karlik Džouns i definitivno je novo pojačanje Partizana, a svojevrsnu potvrdu prelaska talentovanog košarkaša pružio je i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović
Džouns i definitivno u Partizanu, Mijailović poslao ponoćnu porukuGetty © Tim Clayton - Corbis

Reprezentativac Južnog Sudana će u narednim danima biti ozvaničen kao novo pojačanje srpskog kluba.

Džouns je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se nalaze crno-bele boje i tako obradovao navijače "parnog valjka".

Spekulisalo se da bi Karlik Džouns mogao karijeru nastaviti u NBA ligi, uprkos tome što je dogovorio uslove sa Partizanom.

Prema pisanju domaćih medija, ali i onih iz SAD, crno-beli i košarkaš Južnog Sudana ostavili su tu opciju i NBA timovi imali su rok do 25. jula za potpis ovog košarkaša.

Kako do toga nije došlo, Džouns će i definitivno u narednoj sezoni nositi dres Partizana.

Potvrda je stigla i u vidu objave Ostoje Mijailovića na društvenim mrežama.

Predsednik Partizana je citirao Novaka Đokovića na Vimbldonu i poželeo dobro veče svojim navijačima, kojima je poslao poruku.

"Eto, prošlo je 12 da bi 'po novom' za nas ipak ostalo 11. Ali radimo i dalje", napisao je Mijailović na "Tviteru".

U najjačem klupskom košarkaškom prvenstvu igrao je za Dalas, Denver i Čikago.

Bio je i MVP u razvojnoj ligi u sezoni 2022/23, kada je igrao za Vindi Siti Bulse.

Prošlu sezonu je proveo u Kini igrajući za Žeđijang Golden bulse. Veliku pažnju na sebe, privukao je pre nekoliko dana sjajnom partijom protiv selekcije SAD.

Tada je Džouns ostvario tripl-dabl učinak i postao jedini košarkaš u istoriji ovog sporta kojem je protiv Amerike to pošlo za rukom.

Partizan je do sada zvanično doveo Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, a nezvanično Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajzeu Majka, Marija Nakića, Sterlinga Brauna, Isaka Bongu, Arijana Lakića i kako stvari stoje Karlika Džonsa.

image