Sport

Stanojević: Partizanu potrebna tri pojačanja sada i još tri na zimu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da njegovu ekipu u subotu protiv Jedinstva očekuje teška utakmica, kao i da će na stadionu biti dobar ambijent
Stanojević: Partizanu potrebna tri pojačanja sada i još tri na zimu© FK Partizan

Partizan će u drugom kolu Superlige Srbije od 20.00 časova gostovati Jedinstvu sa Uba.

"Posle velikog poraza za nas čeka nam teška utakmica, stadion je rasprodat, to mi je drago, biće dobar ambijent. Danas imamo poslednji trening, spremno dočekujemo utakmicu", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Stanojević je pohvalio ekipu Jedinstva, kao i trenera Ivana Radovanovića.

"Doveli su dosta novih igrača, ne odustaju od svog stila, gledali smo ih protiv Zvezde, mlada ekipa koja će tek da bude dobra. Otišao im je najbolji igrač, ali su doveli dosta dobrih stranaca, organizovani su, specifično igraju. Mlad stručnjak koji je dugo igrao Italiji. Video sam njegovu ideju i model igre koji forsira, drago mi je u Srbiju", poručio je Stanojević.

On smatra da ekipa nije uspela da nametne stil, kao i da igrači još uvek nisu spremni u potpunosti.

"Nismo uspeli na pripremana da nametnemo stil, imali smo probleme. Nisu svi igrači potpuno spremni, zbog povreda i drugih razloga, u hodu pokušavamo neke stvari da implementiramo. Moramo brzo da rešavamo određene stvari", naglasio je Stanojević.

Partizan je u utorak poražen od Dinama iz Kijeva 6:2 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je u prvom kolu Superlige Srbije pobedio Napredak posle gola u 90+3. minutu.

"Nismo napravili korak unapred, u Evropi i domaćem takmičenju. Mene više brine napad, u odnosu na odbranu. Protivnik nas je mleo sve vreme. Nismo bili na nivou. Imali smo malo ulazaka u 16 metara protivnika. Ekipi je potrebno osveženje u igračkom kadru. Meni su potrebna dva prelazna roka da napravim ekipu po svom ukusu. U ovom roku su mi potrebna još tri igrača, kao i u sledećem", dodao je Stanojević.

Stanojević je rekao da očekuje da uprava kluba uskoro dovede dva igrača.

"Klub radi na tome, nadam se da će do utakmice sa Luganom dovesti dva igrača. Partizan ima ogroman budžet za pojačanja i plate za srpske uslove. Partizan ozbilljno plaća igrače i to ne treba tako da bude. Imate igrače pod ugovorom koje ne možete da sklonite, imam 28 igrača koji su danas trenirali. Sigurno će doći tri igrača, krilo, ofanzivna osmica i naći ćemo napadača pošto ćemo dobiti ponudu za Saldanju. Drugi prelazni rok će biti moj pečat, moramo sad da reagujemo hitno", izjavio je Stanojević.

On je poručio da ne žali što je ponovo došao u klub i da će nastaviti da bude istrajan.

"Znao sam kako će biti, ne žalim što sam došao. Bilo je raznih priča, obećanja, nikad se ne kajem, istrajan sam, zato sam tu. Biće potrebna pomoć od strane kluba", zaključio je Stanojević.

image