Sport

Fudbalska Superliga hvata zalet - Zvezda čeka lučansku Mladost, Partizan u Ubu

Ovog vikenda igraju se utakmice drugog kola fudbalske Superlige Srbije - šampion Crvena zvezda na svom terenu igra protiv Mldosti iz Lučana, dok "večiti" rival Partizan gostuje kod debitanta Jedinstva iz Uba
Fudbalska Superliga hvata zalet - Zvezda čeka lučansku Mladost, Partizan u Ubu© Bane T. Stojanovic

U tri dana odigraće se skraćeno drugo kolo Superlige Srbije, pošto su dva meča odložena zbog učešća srpskih klubova u evrokupovima.

U subotu su na programu tri utakmice, a zanimljivo je da će dva najveća srpska kluba igrati u istom terminu.

Crvena zvezda ubedljivo je počela odbranu titule, a u drugoj utakmici ekipa Vladana Milojevića igra ponovo pred svojim navijačima i to protiv lučanske Mladosti.

Crveno-beli su sa 4:0 savladali ekipu Jedinstva i tako pokazali da će i ove sezone jurišati na šampionsku titulu.

Ekipa sa Uba imala je nesreću da debitantski nastup u elitnom rangu srpskog fudbala počne protiv šampiona, a već u drugom kolu Jedinstvo dočekuje ekipu Partizana.

Crno-beli su šampionat počeli teško izvojevanom pobedom protiv Napretka, posle čega je usledio debakl u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šest golova primljenih od kijevskog Dinama jasan je pokazatelj da nešto ne štima u crno-belom taboru, pa će Aleksandar Stanojević imati pune ruke posla da ukomponuje ekipu kako bi bila konkurentna za borbu za najviši plasman.

U trećoj utakmici dana, takođe od 20 časova, sastaju se Železničar i Napredak.

Odloženi su mečevi IMT - Radnički Kragujevac i Vojvodina - Novi Pazar, dok se ostale utakmice drugog kola igraju u nedelju i ponedeljak.

image