Sport

"Delfini" se mučili sa Japancima, ali su uspešno započeli odbranu olimpijskog trona

Vaterpolo reprezentacija Srbije namučila se u prvom kolu olimpijskog turnira protiv selekcije Japana, ali je na kraju ipak upisala prvi trijmf na takmičenju - 16:15

Nisu Japanci nepoznanica srpskim vaterpolistima, ali njihov nekarakterističan stil već nekoliko puta zadao je velike probleme dvostrukom uzastopnom olimpijskom šampionu.

Tako je bilo i ovog puta u Parizu - "delfini" su tokom čitavog meča bili u prednosti, ali se neugodni protivnik uvek nekako vraćao i "disao za vrat" našim momcima.

Japan je odigrao odličan meč, odbrana je bila u visokom presingu tokom celog susreta, pa je često individualni kvalitet i lucidnost "delfina" bio jedini način da se dođe do gola.

Posle prve četvrtine bilo je 4:4, da bi Japanci na poluvremenu imali prednost 8:7.

Ekipa Uroša Stevanovića napravila je seriju u trećem periodu i došla do tri gola prednosti, ali su se Japanci ponovo vratili na gol minusa pred ulazak u poslednju četvrtinu - 12:11.

I ponovo je Srbija imala dva gola prednosti u nekoliko navrata, ali Japanci još jednom dolaze do izjednačenja, dva minuta pre kraja meča.

Da nije Dušan Mandić bio izuzetno raspoložen za igru, veliko je pitanje da li bi "delfini" došli do trijumfa.

Vaterpolista Ferencvaroša je postigao sedam golova na meču, većinu u situacijama kada tim nije imao rešenja za japansku odbranu i sasvim zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Naredni meč u Grupi B, Srbija igra protiv Australije u utorak od 10.30.

image