Sport

Srbija "skupo prodala kožu": Francuzi do pobede morali u pet setova

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da priredi iznenađenje na startu olimpijskih igara, a nije joj pomoglo ni prisustvo Novaka Đokovića na tribinama
Srbija "skupo prodala kožu": Francuzi do pobede morali u pet setovaGetty © Kevin C. Cox / Staff

Selekcija Francuske savladala je Srbiju rezultatom 3:2, po setovima 23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6.

Izabranici Igora Kolakovića pokazali su odličnu igru i pre svega veliku borbu protiv aktuelnih olimpijskih šampiona i nedavnih osvajača Lige nacija.

Srbija je bolje otvorila meč i serijom poena sredinom prvog seta uspela da stekne prednost. Kada su Francuzi u finišu prišli, uspeli su srpski igrači da ostanu smireni i stignu do 1:0 u setovima.

Ipak, daleko bolje su potom Francuzi zaigrali, pre svega vođeni sjajnim Ngapetom. Osvojili su ubedljivo drugi i treći set, ali je Srbija u četvrtom hrabrom igrom uspela da u završnici stigne do serije poena vredne odlaska u taj-brejk.

No, u petom setu je Francuska bila prejaka, furiozno stigla do prednosti 12:2 i više nije bilo povratka Kolakovićevoj selekciji.

SNajefikasniji u selekciji Francuske bio je Trevor Kleveno sa 23 poena, dok je Žan Patri postigao 22. U redovima Srbije istakli su se Marko Podraščanin sa 13 poena i Dražen Luburić sa 12.

Utakmici je prisustvovao i srpski teniser Novak Đoković sa porodicom.

U drugom meču prvog kola grupe A, u nedelju od 21.00, sastaće se reprezentacije Slovenije i Kanade, naredni rivali "orlova".

image