Sport

"Orlovi" bez rešenja za Amere - bezgrešni Durent i motivisani Džejms za ubedljiv trijumf SAD

Košarkaši Srbije poraženi su u prvoj utakmici olimpijskog turnira u Parizu - selekcija SAD odnela ubedljivu pobedu 110:84

Još jednom su srpski košarkaši pokušali da pokažu svoj talenat i umeće protiv najbolje reprezentacije na svetu, ali su Amerikanci odigrali ozbiljan meč i ostvarili prvi trijumf na Igrama u Parizu.

Slično kao u prijateljskom meču odigranom u Abu Dabiju u pripremnom periodu, Srbija je još jednom odlično ušla u utakmicu, igrala egal nekih 15 minuta, posle čega su Ameri preuzeli potpunu kontrolu.

Pokretačka snaga SAD u prvom poluvremenu bio je Kevin Durent, koji je sa klupe ubacio 21 poen, bez promašaja (tri dvojke i pet trojki) - za 49:58 na velikom odmoru.

Pokušali su "orlovi" u nastavku da uhvate priključak, ali su Amerikanci uvek imali spreman odgovr, sve na krilima Lebrona Džejmsa.

Najstariji američki košarkaš u istoriji Igara odigrao je fantastičan meč, a veliku pomoć imao je u Devinu Bukeru i Džruu Holideju.

Srpski tim potpuno je podbacio u šutu za tri poena (9/37), a osim Nikole Jokića nismo imali dovoljno raspoloženih igrača koji bi se suprotstavili Amerikancima.

Srbija je tako doživela prvi poraz u grupi, verovatno i planiran, a sada ostaju dva duela protiv Portorika i Južnog Sudana, koji će odlučiti ko će iz grupe u četvrtfinale takmičenja.

Jokić je bio najbolji u srpskom timu sa 20 poena, 5 skokova i 8 asistencija, kapiten Bogdanović dodao je 14, a Dobrić 13.

Džejms je meč završio sa 21 poenom, 7 skokova i 9 asistencija, dok je Durent bio najefikasniji na meču sa 23 poena.

U drugom kolu Srbija igra protiv Portorika, a SAD protiv Južnog Sudana.

image