Srpkinje imale "plus 20" protiv Portorika, pa u drami jedva spasile pobedu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Portorika rezultatom 58:55 u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama

Reprezentacija Srbije je dobro počela meč, prvu četvrtinu dobila je rezultatom 23:15. U drugoj četvrtini, Srbija je nastavila da povećava prednost, koja je u jednom trenutku bila 20 razlike. Košarkašice Srbije su na kraju prvog poluvremena vodile 43:26.

Ipak, u nastavku je viđena daleko lošija igra Srpkinja. Iako je ekipa Marine Maljković održavala prednost u trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 55:36, usledio je veliki pad i samo tri postignuta poena u poslednjih 10 minuta meča.

Košarkašice Portorika su u poslednoj deonici napravile seriju od 14:0 i tako su smanjile prednost Srbije na 55:50. Srbija je prvi koš u četvrtoj četvrtini postigla posle sedam minuta igre.

Portoriko je do kraja meča imao priliku da izjednači, ali je reprezentacija Srbije uspela sa sačuva prednost i na kraju pobedi, uprkos neverovatnom broju promašaja.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Dragana Stanković sa 15 poena, dok je Jovana Nogić ubacila 14. Saša Čađo je zabeležila 10 poena. U redovima Portorika istakla se Triniti San Antonio sa 11 poena.

Srbija će u sredu od 13.30 časova igrati utakmicu drugog kola protiv selekcije Kine, dok će se Portoriko istog dana od 11 časova sastati sa Španijom. Upravo je Španija ranije u nedelju posle produžetaka pobedila Kinu 90:89.