Sport

OI: Odbojkašice prejake za Francuskinje, Novak ubedljiv, Srbija ima medalju

Trećeg takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski reprezentativci ostvarili su odlične rezultate u raznim sportovima. Dobili smo i prvu medalju, a oči sportskog sveta bile su uprte u teniski teren na kojem je Novak Đoković savladao Rafaela Nadala. Odbojkašice su zatvorile program ubedljivom pobedom nad Francuskom
OI: Odbojkašice prejake za Francuskinje, Novak ubedljiv, Srbija ima medaljuGetty © Christian Petersen

Đoković je pobedio Nadala 2:0 (6:1, 6:4) i tako se revanširao nekadašnjem olimpijskom šampionu za onaj poraz u polufinala Igara u Pekingu davne 2008. godine, a njihov 60. meč bio je daleko od teniskog klasika kakve smo nekad viđali. Sada je 31-29 za Novaka u pobedama.

Međutim, imala je Srbija adute i pre izlaska Đokovića na šljaku Rolan Garosa.

Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su našoj zemlji prvu medalju. Arunovićeva i Mikec su se u "miksu" u disciplini 10m vazdušni pištolj plasirali direktno u finale sa druge pozicije i za zlato će se u utorak nadmetati sa takmičarima iz Turske.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je savladala Francusku sa 3-0.

Izabranice selektora Gvidetija su više nego ubedljivo započele turnir i dokazale zbog čega su svetske šampionke.

Džudistkinja Marica Perišić ostala je bez šanse da stigne do bronzane medalje. Prvo je izgubila od Kriste Deguči u četvrtfinalu, a onda i od Haruke Funakubo u repersažu. Posle dve pobede, Deguči ju je pobedila zlatnim bodom, a Funakubo u repersažu iponom. Tako je završila učešće na Olimpijskim igrama.

Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale trke na 400 metara mešovito, pošto je kvalifikacionu trku završila na poslednjoj, osmoj poziciji, sa vremenom 4:49,16.

Ruska bokserka Natalija Šadrina, koja nastupa za Srbiju u kategoriji do 60 kilograma, uspešno je započela olimpijski turnir pobednom nad Dunijom Kelif iz Alžira. Šadrina je dominirala u sve tri runde i odlukom sudija ušla među osam najboljih.

  • 29. jul 2024 • 20:59

    20:59

    Odbojka: Srbija pregazila Francusku sa 3-0

    Kraj meča, Srbija osvaja i treći set!

    Rezultatom 25:17, 25:17 i 25:22, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Francuske u meču prvog kola na Olimpijskim igrama u Parizu.

    18:14 - Srpske odbojkašice ponovo dolaze do osetne prednosti i sada se nalaze u odličnoj situaciji u trećem setu.

    16:14 - Uspele su Francuskinje da uhvate priključak. Srbija ipak još uvek ima dva poena prednosti i kontroliše i treći set.

    12:7 - Pokušava Francuska na razne načine da promeni tok meča i vrati se u igru, ali Srbija za sada be problema održava prednost.

    5:0 - Fantastičan start trećeg seta. Srpske odbojkašice osvajaju pet vezanih poena i prave krupne korake ka pobedi.

    Drugi set: Srbija - Francuska 25:17

    Istim rezultatom kao i u prvom delu, Srbija osvaja i drugi i dolazi do krupne prednosti od 2-0.

    Francuskinje su se držale tek na početku seta, ali kako je Srbija pojačala ritam, tako su se rezultatski odlepile.

    18:11 - Grabi Srbija ka osvajanju drugog seta. Tri vezana poena donela su ubedljivu prednost.

    14:10 - Srpkinje preuzimaju vođstvo u drugom setu. Znatno bolja igra Gvidetijevih izabranica odmah je dala rezultata.

    6:6 - Uvodni poeni drugog seta pripali su selekciji Francuske, ali je Srbija ubrzo stigla do izjednačenja.

    Prvi set: Srbija - Francuska 25:17

    Odbojkašice Srbije dolaze do vođstva protiv Francuske. Sjajan početak izabranica selektora Gvidetija.

    19:16 - Srbija u finiš prvog seta ulazi sa osetnijom prednošću.

    11:11 - Igra se u serijama, a sada je momentum na strani domaće selekcije. Francuskinje su stigle do izjednačenja.

    6:3 - Srbija bolje ulazi u meč i u ranoj fazi stiče tri poena prednosti.

    Počeo je meč.

    Odbojkašice Srbije učešće na turniru na Olimpijskim igrama u Parizu započinju protiv selekcije Francuske.

  • 15:58

    Džudo: Marica Perišić poražena i u repersažu

    Haruka Funakubo je savladala Maricu Perišić iponom na 48 sekundi pre kraja borbe u repersažu. Pritisla ju je u parteru, držala ju je 20 sekundi na leđima i tako ostvarila pobedonosni poen. Perišić je završića učešće na Olimpijskim igrama.

    Tako Marina Perišić nije uspela da se nađe u borbi za bronzanu medalju. Bila joj je potreban trijumf u repersažu ne bi li se domogla poslednje borbe na turniru.

  • 13:40

    Tenis: Đoković - Nadal 2:0 (6:1, 6:4)

    U duelu dvojice ponajboljih tenisera u istoriji "belog sporta", Novak Đoković je ubedljivo savladao Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu!

    DRUGI SET: Pobeda Đokovića!

    6:4 - Stigao je Novak Đoković do 31. trijumfa protiv Rafaela Nadala u 60 mečeva i plasirao se u treće kolo, eliminisavši Španca i to na njegovom omiljenom terenu!

    5:4 - Evo konačno i brejka Đokovića i posle pauze će servirati za pobedu! Izuzetan drop-šot za važan gem Novaka.

    4:4 - Neverovatno, ali novi brejk Nadala i sada imamo potpuni egal u drugom setu. Još jednom je loš smeč uspeo da vrati Nadala u život...

    4:3 - Nadal osvaja sada i još jedan gem na svoj servis bez previše problema. Ipak, Novak i dalje ima jedan brejk prednosti.

    4:2 - Brejk Nadala pravo niotkuda. Duplu servis grešku je odservirao Novak, pa je Nadal ni kriv ni dužan došao do gema posle tri neiznuđene greške rivala.

    4:0 - Još jedan lak gem za Novaka na njegov servis, izgubio je samo pet poena na svoj servis od početka meča. Sve ide savršeno.

    3:0 - Serija brejkova se nastavlja, ovo je već četvrti u meču. Đoković je prvo lako povisio na 2:0 u svom servis gemu, da bi u dugim razmenama na servis Nadala uspeo da produži seriju osvojenih gemova.

    1:0 - I još jedan brejk za Đokovića. Spasao je Nadal jednu brejk loptu, ali je potom Novak opet pojačao ritam u razmenama, posle čega su usledile dve greške Španca.

    PRVI SET: Đoković bez greške!

    6:1 - Fenomenalan prvi set Đoković rešava u svoju korist i posle samo 39 minuta igre. Sve funkcioniše kako treba, naročito bekhendom muči Nadala koji jednostavno više nema ni onu brzinu kao nekada.

    5:0 - I ovaj brejk potvrđuje Novak i već je nadomak osvajanja prvog seta, posle samo 30 minuta igre. Sve je ovo fenomenalno, Nadal ne može da se nosi sa prvim nosiocem. I dalje je Đoković izgubio samo jedan gem od početka turnira, protiv Ebdena.

    4:0 - i još jedan brejk Đokovića! Ovog puta je Nadal u dva navrata uspevao da spasi brejk lopte, ali je usledila odlična igra Novaka iz bekhenda kojim sve kažnjava u igri Španca.

    3:0 - posle 15 minuta igre, Novak je potvrdio brejk i sada ima sigurnu prednost na startu meča. Odigrao je i dva prelepa drop-šota na koje Rafa nije ni pomislio da potrči.

    2:0 - evo odmah brejka! Greška Nadala na prvu brejk loptu Đokovića i Novak tako stiže do prednosti na startu meča.

    1:0 - prvi gem osvaja Đoković iako je bilo malo problema. Vodio je 40:0, usledile su greške i izjednačenje, da bi Novak posle ipak uspešno dovršio stvar.

  • 11:30

    Ruskinja Šadrina donela Srbiji četvrtfinale bokserskog turnira

    Bokserka Natalija Šadrina se u kategoriji do 60 kilograma plasirala u četvrtinu finala pošto je bila bolja od Donije Helif iz Alžira.

    Šadrina je trijumfovala odlukom sudija.

    Predstavnica Srbije će ponovo u ring za dva dana, 31. jula u 13.08 kada će se za polufinale boriti protiv Jang Venlu iz Kine.

  • 11:14

    Ništa od nastavka takmičenja za Anju Crevar

    Srpska plivačica Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale trke na 400 metara mešovito, pošto je kvalifikacionu trku završila na poslednjoj, osmoj poziciji, sa vremenom 4:49,16.

  • 09:47

    Prva medalja za Srbiju, Arunovićeva i Mikec u finalu miksa!

    Zorana Arunović i Damir Mikec doneli su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su se plasirali u finale u miksu, u disciplini 10m vazdušni pištolj!

    Zorana i Damir osvojili su drugo mesto u kvalifikacijama u gađanju vazdušnim pištoljem i automatski došli do medalje. Oni će utorak će pucati od 9.30 za zlatnu medalju protiv turskog para Dikec-Tarahn.

    Iako su veći deo kvalifikacija bili ispod crte, sjajnom serijom u poslednjoj rundi su skočili na tabeli i završili takmičenje sa 581 bodom.

    Ispred su bili Turci sa bodom više, dok su iza ostale selekcije Indije (580) i Južne Koreje (579).

  • 08:37

    Raspored nastupa srpskih sportista
  • 08:31

    Šta je obeležilo prethodni dan

    Drugi takmičarski dan bio je izuzetno bogat za srpske sportiste, koji, nažalost, nisu imali sreće da ostvare dobre rezultate.

    Damir Mikec je ostao bez medalje u disciplini 10m vazdušni pištolj, džudisti Strahinji Bunčiću je zamalo izmakla medalja, neuspešan je bio i plivač Velimir Stjepanović, dok su poraze doživeli košarkaši od Amerikanaca, odnosno odbojkaši od domaćina Francuza.

    Fleke su izvadili vaterpolisti pobedom nad Japanom, veslači Martin Mačković i Nikolaj Pimenov koji su se plasirali u finale na 1.000 metara, kao i košarkašice, koje su preživele dramu protiv Portorikanki.

    Pročitajte šta je sve obeležilo treći dan Olimpijskih igara u Parizu.

  • 08:30

    Dobro došli u olimpijski blog!

    Trećeg dana takmičenja u Parizu na borilišta će brojni srpski takmičari, čije ćemo rezultate pratiti u blogu.

    Pored toga, ovde možete naći i najzanimljivije vesti sa Olimpijskih igara.

image