Pavlović odabrao italijanskog velikana – oblači slavni crveno-crni dres

Srbija će imati još jednog fudbalera u italijanskom gigantu u kojem su stasavali i igrali neki od najvećih defanzivaca svih vremena

Strahinja Pavlović, standardni srpski reprezentativac, pojačaće ekipu Milana, potvrdio je najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano.

Romano je na društvenim mrežama objavio da je završena višenedeljna saga oko jednog od najperspektivnijih odbrambenih igrača na tržištu, koja je trajala od trenutka kada su "orlovi" završili učešće na Evropskom prvenstvu.

Pavlović je prihvatio uslove italijanskog giganta, a potom je i njegov klub Salcburg prihvatio ponudu od 18 miliona evra.

Do potpisa za "rosonere" dele ga samo legarski pregledi.

"Strahinja Pavlović prelazi u Milan, dogovor je postignut da pređe iz Salcburga. Dugoročni ugovor je usaglašen pre nekoliko dana, jer je postojala želja igrača da pređe samo u Milan. Celokupan transfer-paket iznosiće više od 18 miliona evra i uskoro će biti objavljeni detalji ugovora, kao i ozvaničenje transfera“, napisao je na društvenim mrežama Fabricio Romano.

Strahinja Pavlović već godinama slovi za jednog od najpouzdanijih srpskih fudbalskih defanzivaca, pružao je odlične partije u Salcburgu, a od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora, ustalio se u startnoj postavi nacionalnog tima.

Ponikao je u Partizanu, posle toga je prešao u Monako, da bi usledile pozajmice u Bazel i Serkl Briž, a konačno se skrasio u redovima austrijskog šampiona Salcburga.

Tadašnji transfer iznosio je oko sedam miliona evra, a sada bi Austrijanci mogli višestruko da zarade zbog fantastičnih izdanja talentovanog srpskog levonogog štopera.

U Milanu igra još jedan član "orlova" – Luka Jović.