Sport

Ni traga od klasika u Parizu - Đoković ponizio Nadala u "njegovom dvorištu"

U duelu dvojice ponajboljih tenisera u istoriji "belog sporta", Novak Đoković je ubedljivo savladao Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu
Ni traga od klasika u Parizu - Đoković ponizio Nadala u "njegovom dvorištu"Getty © Harry Langer/DeFodi Images

Mnogi su očekivali još jedan spektakularan meč između Đokovića i Nadala u Parizu, ali zahvaljujući srpskom teniseru spektakl je viđen samo sa jedne strane.

Novak je od prvog poena kontrolisao meč, šetao "bika sa Majorke" po terenu stadiona "Filip Šatrije", ređao poene i gemove i na kraju zasluženo došao do nove pobede protiv teniskog arhineprijatelja.

Nadal je čak 14 puta u karijeri osvajao "Kup musketara" na Rolan Garosu, ali ovoga puta delovao je kao amater protiv najboljeg tenisera u istoriji.

Novak je prvi set dobio rezultatom 6:1 - osvojio je prvih pet gemova na meču, dozvolio Nadalu "počasni" gem i poslao poruku da neće biti popuštanja.

Slična situacija viđena je i na startu drugog seta - još jednom je Novak vezao četiri gema (uz dva brejka), a onda dolazi do neshvatljivog opuštanja u igri srpskog tenisera.

Nadal je uspeo da vrati dva vezana brejka i da izjednači na 4:4, ali Đoković dodaje gas i rezultatom 6:4 dolazi do trijumfa.

Novak je tako došao do 31. pobede protiv Nadala u 60. međusobnom duelu.

Đoković ide u treće kolo olimpijskog turnira, gde će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv pobednika meča između Italijana Matea Arnaldija i Nemca Dominika Kepfera.

image