Sport

Đoković posle izbacivanja Nadala: Bio sam spreman na sve, nismo braća - već rivali

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Olimpijskih igara pošto je savladao Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i tako slavio po 31. put protiv svog najvećeg rivala
Đoković posle izbacivanja Nadala: Bio sam spreman na sve, nismo braća - već rivaliGetty © Matthew Stockman / Staff

Najbolji teniser svih vremena je ubedljivo savladao "kralja šljake", a posle meča bio je zadovoljan igrom koju je pružio na stadionu "Filip Šatrije" u Parizu.

"Moralo je da se malo zakomplikuje, tako to kod nas obično biva, naročito na velikim stadionima. Na ovom stadionu smo mnogo mečeva igrali na Rolan Garosu, on ima dosta bolji skor kada je u pitanju šljaka. Ali u poslednjih četiri-pet godina sam uspevao da nađem neka rešenja i za tu podlogu", počeo je Đoković u izjavi za "RTS".

"Nismo igrali dve godine i bio je dosta povređen, što se osetilo po njegovoj kretnji. Odlično je udarao lopticu, kad god je na loptici, opasan je, a pritom ga je i publika malo vratila. I ja sam malo počeo da sumnjam u svoje udarce, on je vratio svoju poziciju na terenu, ali presudan gem je bio deveti, kad sam ga brejknuo, poslednji gem sa starim lopticama. Znao sam da ću ako to uradim, sa novim lopticama moći da sve završim. Igrao sam savršen meč do 6:1 i 4:0, zadovoljan sam svojom igrom."

On je istakao da sada jeste lakše kada zna da Nadal više nije na njegovom putu ka olimpijskoj medalji.

"Naravno da je rasterećenje kad njega nemate više na putu, naročito na šljaci na Rolan Garosu. Znao sam da će biti teško, ali bio sam spreman. Trenirao sam jako dobro i prvi meč odlično odigrao. Lepo sam se odmorio i pripremio za Nadala i to je moja igra na terenu danas pokazala", poručio je Đoković.

Srpski teniser nije ocenio svoj odnos sa Nadalom kao bratski.

"Nema bratstva, više smo rivali i kolege. Teško je da budemo bliski, dosta je tu poverljivih informacija, mislim da je to razlog da na ovom nivou ne možeš biti previše blizak sa rivalom. Dug je život za nas, nadam se, možda ćemo proširiti naš odnos", zaključio je Novak.

image