Sport

Nadal izgubio od Novaka, pa ga pitali kad će u penziju: Ja sam taj koji odlučuje!

Legendarni Španac jednostavno više na nivou na kom je neophodno da bude ne bi li mogao da se suprotstavi Đokoviću
Nadal izgubio od Novaka, pa ga pitali kad će u penziju: Ja sam taj koji odlučuje!Getty © Markus Gilliar - GES Sportfoto / Contributor

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu. Bio je ovo jubilarni 60. meč dvojice velikana, ali povredama načeti Španjolac nije mogao da parira čudesnom Novaku.

Sada je međusobni skor njih dvojice 31-29 za Novaka, koji nastavlja svoj pohod ka olimpijskom zlatu koje toliko žarko želi.

Nadal u prvom setu nije imao nikakve šanse, a drugi je Đoković otvorio s 4:0 i očekivalo se da to bude debakl Španca. No Nadal se probudio, vratio do 4:4, ali za više od toga nije imao snage. Ovaj 38-godišnji "kralj šljake" morao je da pruži ruku daleko boljem u ovom trenutku, a Nadala je posle meča sačekalo i pitanje da li je ovo njegov poslednji meč u karijeri.

''Ovde je sve posebno. Želeo sam da osvojim zlato, o tome sam razmišljao svaki dan. Puno sam radio na tome. Takođe, svaki dan razmišljam o tome da li je ovo moj poslednji meč. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Osetim li da fizički ne mogu više, otići ću. I dalje uživam u tenisu", rekao je Rafa.

"Sve u životu ima početak i kraj. Nedostajaće mi da igram tenis. Faliće mi takmičarski dueli na ovim terenima. Radim što volim, i u tom smislu će mi nedostajati, ali ne mogu da se žalim jer igram 20 godina na najvišem nivou. Postigao sam mnogo toga, više nego što sam sanjao", poručio je Nadal.

image