Nadal izgubio od Novaka, pa ga pitali kad će u penziju: Ja sam taj koji odlučuje!

Legendarni Španac jednostavno više na nivou na kom je neophodno da bude ne bi li mogao da se suprotstavi Đokoviću

Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala 6:1, 6:4 i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu. Bio je ovo jubilarni 60. meč dvojice velikana, ali povredama načeti Španjolac nije mogao da parira čudesnom Novaku.

Sada je međusobni skor njih dvojice 31-29 za Novaka, koji nastavlja svoj pohod ka olimpijskom zlatu koje toliko žarko želi.

Nadal u prvom setu nije imao nikakve šanse, a drugi je Đoković otvorio s 4:0 i očekivalo se da to bude debakl Španca. No Nadal se probudio, vratio do 4:4, ali za više od toga nije imao snage. Ovaj 38-godišnji "kralj šljake" morao je da pruži ruku daleko boljem u ovom trenutku, a Nadala je posle meča sačekalo i pitanje da li je ovo njegov poslednji meč u karijeri.

''Ovde je sve posebno. Želeo sam da osvojim zlato, o tome sam razmišljao svaki dan. Puno sam radio na tome. Takođe, svaki dan razmišljam o tome da li je ovo moj poslednji meč. Ja sam taj koji odlučuje, ali ko zna. Osetim li da fizički ne mogu više, otići ću. I dalje uživam u tenisu", rekao je Rafa.

"Sve u životu ima početak i kraj. Nedostajaće mi da igram tenis. Faliće mi takmičarski dueli na ovim terenima. Radim što volim, i u tom smislu će mi nedostajati, ali ne mogu da se žalim jer igram 20 godina na najvišem nivou. Postigao sam mnogo toga, više nego što sam sanjao", poručio je Nadal.