Zorana i Damir posle zlata za Srbiju: Mi smo ovo zaslužili, hvala celoj naciji!

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju za Srbiju u streljaštvu, pošto su u finalu miks-dubla u disciplini vazdušni pištolj 10 metara u dramatičnoj završnici savladali rivale iz Turske

Igralo se do poslednje 15. serije, kada su i Mikec i Arunovićeva odlično pucali i uspeli da osvoje 15. olimpijsku medalju koje je streljaštvo donelo našoj zemlji, a prvoj na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Sve što sad kažemo je... Ne znam šta da kažem! Ovo je fantastičan uspeh za celu zemlju, za nas dvoje, toliko dugo smo ovo priželjkivali. Ja konkretno 23 godinu sam želela olimpijsku medalju i hvala ovom čoveku pored mene, bez njega to ne bi bilo moguće", rekla je Zorana Arunović za "RTS" posle velikog uspeha.

"Ponosni smo, hvala celoj naciji koja nas je podržavala. Bilo je teško finale i to smo očekivali, ali mi smo ovo zaslužili. Posle sijaset medalja da budemo i na najvišem postolju", rekao je Mikec.

"Ovo je bilo emotivno za oboje, Damir je bio odličan i u pojedinačnoj konkurenciji. Mi smo olimpijski šampioni i ja ću ovo pamtiti celog života. Hvala našim trenerima", rekla je Arunovićeva, dok je Mikec uspeo da nadomesti slabiji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji.

"Zorana je u pravu, pomoglo je ovo finale, jer sam individualno želeo više od sedmog mesta, malo je bilo i pritiska... Hvala i tebi Zozo, i hvala i državi i Olimpijskom komitetu na pomoći, jer bez njih mi ne bismo bili ovde."