Sport

Odbojkaši bez rešenja za Slovence, drugi poraz "plave čete" na olimpijskom turniru

Odbojkaši Srbije doživeli su i drugi poraz na olimpijskom turniru, pošto su u drugom kolu Grupe A ubedljivo poraženi od Slovenije - 0:3 (21:25, 19:25, 19:25)
Odbojkaši bez rešenja za Slovence, drugi poraz "plave čete" na olimpijskom turniruGetty © Christian Petersen

Nije morala Srbije toliko ubedljivo da izgubi od Slovenije, ali protivnik je bio bolji u svim segmentima igre i sasvim zasluženo ostvario drugi trijumf u Grupi A olimpijskog turnira.

Slovenci su imali bolji prijem servisa, snažnije servirali i bili precizniji u napadu, pa nije iznenađenje što su meč protiv Srbije rešili u samo tri seta.

Imala je ekipa Igora Kolakovića prednost i u drugom i u trećem delu igre, ali je "plava četa" u oba navrata nekako olako dozvolila protivniku da uđe u seriju i preokretom osvoji setove.

Posebno je zakazao blok srpskog tima, koji bi trebalo da bude temelj igre u odbrani, ali Slovenci su bili izuzetno raspoloženi i motivisani protiv velikog rivala.

Srbija je ostvarila i drugi poraz na turniru, posle Francuske, pa ostaje nada da u poslednjem kolu protiv Kanade može do prve pobede i verovatnog plasmana u četvrtfinale takmičenja.

Slovenija je ostvarila drugi trijumf i trenutno drži prvu poziciju u Grupi A.

image