Sport

Pešić oprezan pred Portoriko: Očekuje nas težak meč, moramo da im oduzmemo šut za tri poena

Selektror košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv selekcije Portorika, koju smatra izuzetnom ofanzivnom ekipom
Pešić oprezan pred Portoriko: Očekuje nas težak meč, moramo da im oduzmemo šut za tri poenaGetty © Christopher Pike

Košarkaši Srbije igraće u sredu od 17.15 časova protiv Portorika, meč drugog kola Grupe C na Olimpijskim igrama.

"Portoriko je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji. Orjentisani su ka napadu, stigao im je i Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre i rezultata. Nije običan NBA košarkaš. Oni su od prošle godine ostali isti, samo su se pojačali s njim. Njihova prednost je kontinuitet jer dugo godina zajedno igraju. I druga prednost je taj napad", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je poručio da očekuje tešku utakmicu, kao i da je Portoriko veoma opasna ekipa u napadu.

"S njima će biti teška utakmica. Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu. Mogu da nas dobiju, ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut... Oni prosečno šutiraju 30-35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo, da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo šut za tri poena", ocenio je Pešić.

Reprezentativac Srbije u košarci Ognjen Dobrić je izjavio da je selekcija Portorika ozbiljan protivnik kojeg ne treba potceniti.

"Samim tim što su se plasirali iz kvalifikacione grupe sa Litvanijom i Italijom pokazuje da imaju kvalitet. To su pokazali kroz utakmice. Ne treba nikoga potcenjivati. Treba da odigramo maksimalno 40 minuta. Igraju jako dobro u tranziciji sa mnogo šuteva za tri poena. Imaju odlične, jako opasne bekove. Više šutiraju nego što prodiru, tako da treba da se baziramo na to i da ih zaustavimo u tranziciji. Imamo kvalitet i prednost, ali moramo da ih prikažemo na terenu, jer je papir jedno, a teren drugo", rekao je Dobrić.

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu od selekcije SAD rezultatom 110:84.

image