Sport

Novak pobedio i već misli na Cicipasa: Sad je sve teže, ali spreman sam!

Rekorder po broju grend slem trofeja postao je i rekorder po broju plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara
Novak pobedio i već misli na Cicipasa: Sad je sve teže, ali spreman sam!Getty © Julian Finney / Staff

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto je u sredu savladao Nemca Dominika Kepfera 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Prvi nosilac je tako postavio rekord i postao prvi čovek sa četiri četvrtfinala Olimpijskih igara u istoriji ovog sporta, ali ne pre nego što se dobro oznojio.

Đoković je imao problema sa agresivnim Nemcem, naročito u prvom setu, ali kako je istakao, i sa nezgodnim uslovima za igru.

"Pre svega, najteži dan po pitanju uslova. Neverovatna sparina, posebno sa punim stadionom. To su teški uslovi, ali su isti za oba uslova. Morate da se prilagodite. Mnogo smo se znojili, ali drago mi je da sam uspeo da prelomim rezultat u finišu prvog seta. Dobro sam krenuo, ali je on bio jako agresivan i danas je dosta viši odskok loptice i za nekoga sa tako dobrim spinom, on je jako nezgodan protivnik. Malo me je tu i iznenadio. Bio sam izazvan na terenu i drago mi je da sam pozitivno odgovorio na taj izazov", rekao je Đoković u izjavi za "RTS".

Rival u borbi za plasman u polufinale biće mu Stefanos Cicipas, pošto je Grk prethodno savladao Sebastijana Baeza 7:5, 6:1.

"Ovde smo igrali finale Rolan Garosa 2021. godine, izuzetno kvalitetan teniser i koji je najbolje rezultate beležio ovde i na šljaci ukupno, osvajao je Monte Karlo tri puta. Imao sam uspeha, ali sam i gubio neke mečeva od njega. Ima prodoran i servis i forhend, sve će biti teže i teže, ali znam šta me očekuje i spreman sam", poručio je Đoković.

image