Sport

"Lavice" ubedljive protiv Kine, ostvaren plasman u četvrtfinale Igara

Košarkašice Srbije ubedljivo su savladale Kinu 81:59 i ostvarile drugi trijumf u grupi, koji znači i plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara

Još jedan odličan meč odigrale su izabranice Marine Maljković, ali za razliku od duela sa Portorikom, odradile su posao do kraja i na kraju ubedljivo savladale favorizovane Kineskinje.

"Lavice" su još jednom odigrale izuzetno agresivnu odbranu, terale protivnice na teške šuteve, a samo zahvaljujući velikom broju dosuđenih faulova i velikom broju izvedenih slobodnih bacanja Kineskinje nisu doživele debakl već u prvih 20 minuta.

Čak 10 srpskih košarkašica upisalo se u listu strtelaca u prvom poluvremenu, pa je Srbija na veliki odmor ponela šest poena prednosti - 45:39.

Srbija je i u nastavku odigrala čvrsto i agresivno i potpuno izbacila iz ritma Kineskinje, koje su delovale potpuno pogubljeno na terenu.

Na krilima Ivon Anderson, Srbija na sredini treće deonice dolazi do dvocifrene prednosti, koju su "lavice" zadržale do kraja meča, u poslednjoj deonici čak je u uvećale.

Treba istaći šut Srbije za tri poena, koji je na ovom meču bio fantastičan - 7/11.

Anderson je bila najefikasnija na meču sa 15 poena, Maša Janković je dodala 13, a kapiten Tina Krajišnik 12 uz 11 skokova.

U kineskom timu najbolje su bile Vang i Han sa po 11 poena.

Srbija u poslednjem kolu Grupe A igra protiv Španije, koja takođe ima dve pobede, pa će pobednik tog duela odlučiti ko će biti pobednik grupe.

Oba tima već su obezbedila plasman u četvrtfinale, ostaje borba za što bolju poziciju pred nokaut fazu, odnosno za dobijanje na papiru slabijeg protivnika u borbi za polufinale.

image