Sport

Pešić nakon ubedljivog trijumfa: Visok nivo od početka do kraja

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, zadovoljan je izdanjem "orlova" u pobedi nad Portorikom
Pešić nakon ubedljivog trijumfa: Visok nivo od početka do krajaGetty © Gregory Shamus

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala selekciju Portorika sa 107:66, u meču drugog kola grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Od samog početka je energetski bilo na visokom nivou i u napadu i odbrani. Dali smo maksimum koji možemo da damo. Imali smo sitnih problema u odbrani kad je u pitanju njihov šut iz kornera, ali za mene je najvažnije, a rekao bih i za svakog trenera, izlazak u trećoj četvrtini. Naša odbrana je tad bila veoma dobra i tada je i bilo jasno da ćemo pobediti. Oni su jedan iskusan tim koji živi od šuta, a to smo im oduzeli", rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Selektor je ocenio da su njegovi igrači potpuno zaustavili najbolje igrače Portorika.

"Njihova dva najbolja igrača smo izbacili, tu ide zasluga igračima koji su ih čuvali, koji su imali specijalan zadatak. Alvarado i Voters su igrači velike klase, oni žive od njihove dobre igre. Radujemo se pobedi i pre svega se radujemo ispunjenim zadacima. To je prvi i osnovni cilj, sve je važno, ali najvažnije je da ispoštujemo dogovor, da igrači daju maksimum i moram da priznam da je to bilo na visokom nivou", zaključio je Pešić.

Kapiten Bogdan Bogdanović kaže da je ekipa današnjom partijom odgovorila na nešto slabiju partiju protiv Sjedinjenih Američkih Država.

"Dobra energija, dobar timski rad i trud. Zadovoljan sam kako smo igrali. Odgovorili smo na nešto slabiju partiju protiv SAD, bitno je da imamo timsko samopouzdanje", rekao je Bogdanović.

Okrenuo se već kapiten "orlova" narednom protivniku, Južnom Sudanu, protiv koga će Srbija igrati u subotu od 21 čas, za plasman u četvrtfinale.

"Sad nas čeka Južni Sudan, ali mi svakako moramo da gledamo sebe. Oni su kvalitetna ekipa, imali su dobar pripremni period i dugo su zajedno, dugo se spremaju, vole da igraju sa dosta dobrom energijom. Zahtevan protivnik, ne bi trebalo nikoga olako da shvatimo. Sad da se odmorimo i da se spremimo za Južni Sudan", zaključio je Bogdanović.

image