Sport

Stanojević oštro po svom timu: Nismo za Evropu, a ni konkurenti za trofej u Superligi

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je posle novog poraza od kijevskog Dinama (0:3) da je ovo trenutno realna slika ekipe ali je dodao i da zna gde su problemi i kako da ih reši
Stanojević oštro po svom timu: Nismo za Evropu, a ni konkurenti za trofej u Superligi© ATA Images

Partizan je u Beogradu u revanšu poražen od ukrajinskog tima sa 3:0 i tako sa ukupnih 9:2 završio kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Šta reći posle ovakvog dvomeča i današnjeg poraza. Ovo je naša realna slika. Oni su druga brzina u odnosu na nas. Nismo jednostavno mogli da im pariramo", rekao je vidno razočarani Stanojević na početku konferencije za medije posle utakmice.

Partizan se sad seli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde će mu rival biti švajcarski Lugano.

"Mi nemamo luksuz da razmišljamo ni o čemu, već samo o nama, ne samo o Luganu. Kako stvari stoje, ne možemo nikome u Evropi da pariramo, nismo za Evropu sada. Lugano je ekipa koja je u boljoj situaciji nego mi, ali moramo da razmišljamo samo o nama", dodao je Stanojević.

Partizan do sad nikad u istoriji nije u dvomeču primio devet golova u evropskim utakmicama.

"Mislite da je Dinamo lak protivnik? Ovo je takmičenje za Ligu šampiona. I da smo izgubili danas sa 1:0, ista bi mi slika bila. Dinamo Kijev je ozbiljan klub", istakao je Stanojević.

Svestan je Stanojević da mnogi igrači ne igraju na potrebnom nivou za Evropu.

"Moramo da promenimo igrače koji su i u prošlosti pokazali da ne mogu da se izbore sa Evropom i da ne mogu da igraju na tom nivou. Dosta igrača ima ugovore, teško je sve promeniti. Sačekaćemo još jedan prelazni rok da nametnemo ono što ja želim. U fudbalu nema vremena, svestan sam svega, patimo. Pokušali smo sa sličnim igračima, nije išlo. To je ekipa koja je izgubila 5:0 od Nordsjelanda, to je ekipa koja je pokazala da ne može da igra Evropu", podvukao je trener crno-belih.

Nastavio je Stanojević sa analizom igračkog kadra.

"Definitivno se pokazalo da ova grupa igrača mora da se promeni. Na isti način se i prošle godine ispalo iz Evrope. Ako hoćete da uspete, morate da menjate, ne mogu ja posle tri dana da idem. Nisu mogli tada da iznesu, ne mogu ni sad. Treba nova selekcija igrača da se napravi", dodao je Stanojević.

Trener Partizana veruje da može da preokrene stvari u klubu.

"Mnogo sam stvari prošao, znam gde su problemi, znam kako da ih rešim. Potrebne su određene stvari da se dese, da se neke stvari ispune, da se ide napred, a ne nazad. Pokazao sam mnogo put da znam kako se igra u Evropi i kako da se prezimi. Znam kako se ulazi u Ligu šampiona i znam kada sam imao probleme kako sam ih rešavao", rekao je Stanojević.

Na kraju je Stanojević rekao da misli da ova ekipa Partizana nije konkurent za titulu u Superligi.

"Mislim da sada nismo konkurentni ni za Superligu. Mogu sebi to da dozvolim da kažem da nismo spremni iz više razloga. Međutim, zato sam i došao, da se popravi, ali nisam očekivao ovakvu situaciju. Ovo je teška sitacija iz koje ćemo, nadam se, zajedničkim snagama krenuti u ono što smo se dogovarali pre nego što sam došao", zaključio je Stanojević.

image