Sport

Svi za jednog, jedan za svi - košarkašice poslale basketašu zaštitnu masku

Basketaš Mihailo Vasić zadobio je frakturu nosa u prvom meču na Olimpijskim igrama, a pomoć je stigla od ženske košarkaške reprezentacije - u vidu zaštitne maske za lice
Svi za jednog, jedan za svi - košarkašice poslale basketašu zaštitnu maskuGetty © Ezra Shaw

Basketaši Srbije su u prvom meču na olimpijskom turniru savladali selekciju SAD, a Mihailo Vasić je na tom duelu zadobio frakturu nosa.

Povreda, srećom, nije teže prirode, pa je Vasić već igrao u mečevima sa Kinom i Holandijom, doduše bez ikakve zaštite.

"Vasić ima neku malu frakturu nosa, tražimo masku. U sredu uveče nismo uspeli da je nađemo, bilo je kasno, ali koliko sam ja razumeo neka od košarkašica ima masku pa će poslati iz Lila. Nije bilo dileme da li će da igra, nije toliko strašno, mala fraktura. Da je ozbiljnije verovatno bismo se zapitali da li treba ili ne treba, on je insistirao da igra. Vaske je taj momak koji neće stati, jedino ako baš ne može. Hvala mu i izguraće on ovo", rekao je najbolji basketaš sveta Strahinja Stojačić.

Pomoć stiže iz Lila, gde se nalaze košarkašice Srbije, koje su odlučile da pomognu kolegi olimpijcu poslavši zaštitnu masku za nos.

"Poslale smo mu već masku, jer smo imale više slomljenih noseva tokom priprema i ponele smo te maske i ovde. Mini Đorđević više nije potrebna, tako da se nadam da je maska već stigla Vasketu, naravno sve ide preko doktora Dragana Radovanovića. Tu smo da se pomažemo i bodrimo, pratimo jedni druge, navijamo, sa basketašima smo se dosta družile i u Tokiju. Svi zajedno smo ovde, da se borimo za iste ciljeve, za medalje. Žao nam je bilo kad smo ga videle kako igra i nadam se da će mu pomoći", rekla je kapitenka Srbije Tina Krajišnik.

Ova situacija je još jedna potvrda da u olimpijskom timu Srbije vlada izuzetno prijateljska atmosfera i da su svi sportisti spremni da pomognu kolegama u nevolji.

image