Novakov ples u Parizu – Cicipas i povreda ne mogu ništa velikom šampionu

Novak Đoković četvrti put u karijeri igraće polufinale na Olimpijskim igrama, pošto je na terenu stadiona "Filip Šatrije" u dva seta savladao Stefanosa Cicipasa – 6:3, 7:6

Novak je već ušao u istoriju kao prvi teniser koji je nastupao na pet olimpijskih turnira, a još je neverovatnije da će četvrti put u karijeri igrati u polufinalu.

Srpski as je vrlo ubedljivo, u skladu sa okolnostima, savladao Stefanosa Cicipasa, u dva seta, pa će se za plasman u finale Igara u Parizu igrati protiv Lorenca Muzetija.

Đoković je protiv Cicipasa došao do 12. trijumfa u 14. međusobnom duelu, iako je na startu drugog seta imao problema sa povredom kolena.

Novak je od prvog do poslednjeg poena imao kontrolu prvog seta u svojim rukama. Grk je pokušao da bude agresivan, ali je često grešio, dok je najbolji teniser u istoriji strpljivo čekao svoju priliku.

Do prve je došao u četvrtom gemu – jedinu brejk šansu iskoristio je u svoju korist i mirno priveo prvi deo igre kraju 6:3.

A onda kreću problemi.

Novak je već na startu drugog seta izgubio svoj servis, a onda se, da stvar bude gora – povredio.

Okliznuo se Novak na uat liniju u jednom momentu, osetio bol u kolenu koje je operisao pre dva meseca, pa je čak morao da zatraži pomoć turnirskog lekara.

Imao je Cicipas vođstvo od 4:0, ali Novak je pokušao da se vrati – napravio je Srbin brejk, pa onda spasao tri brejk lopte protivnika.

U gemu u kojem je servirao za izjednačenje u setovima, Grk je poveo 40:0, ali Novak pravi još jedan brejk i uvodi meč u taj-brejk.

A tamo, Novak je bio onaj pravi - sigurnom igrom osvaja 13. gem rezultatom 7:3, za plasman u četvrto polufinale Olimpijskih igara u karijeri.

Novak će se se za plasman u prvo olimpijsko finale boriti protiv Lorenca Muzetija, a duel je na programu već u petak od 19 časova.