Dešan: Engleska nema slabosti, ali mi se pitamo

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan, izjavio je pred meč četvrfinala Svetskog prvenstva u Kataru protiv Engleske, da rival nema slabosti u timu, ali da "trikolori" imaju igrače koji se pitaju na terenu

Fudbaleri Francuske u subotu od 20 časova igraju četvrtfinalnu utakmicu Mundijala protiv selekcije Engleske.

Selektor "trikolora" Didije Dešan, istakao je značaj Kilijana Mbapea za njegov tim.

"Siguran sam da će se Engleska pripremiti da se suoči sa napadačem Francuske Kilijanom Mbapeom kao što su to uradili naši prethodni protivnici. Kilijan je u poziciji da napravi razliku. Iako nije imao najbolju igru u meču protiv Poljske, ipak pitao se na terenu. Imamo i druge igrače koji takođe mogu da se pitaju", izjavio je selektor reprezentacije Francuske.

Dešan je dodao da Engleska nema konkretnih slabosti.

"Engleska nema slabosti. Sve ekipe imaju prednosti, nemaju svi mnogo slabosti, ali imaju manje jake tačke. Engleska nas je videla kako igramo četiri utakmice. Na kraju dana, morate da identifikujete oblasti u kojima mislite da možete da ih napadnete", izjavio je Dešan za Skaj Sport.

Golman reprezentacije Francuske Ugo Loris istakao je da je Engeska spremna da osvaja trofeje.

"Engleska je ambiciozna zemlja, došli su ovde da osvoje Svetsko prvenstvo. Biće to teška utakmica, tako da je na nama da uradimo sve što možemo da pobedimo u ovom duelu. Engleska je napravila veliki napredak i verujem da ovaj tim sazreva i sprema se da osvoji trofeje", zaključio je kapiten Loris.