Milica u suzama ostala bez bronze: Možda nisam najbolja, ali najviše sam želela tu medalju!

Reprezentativka Srbije u džudou Milica Žabić nije uspela da osvoji bronzanu medalju u kategoriji preko 78 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u repersažu izgubila od Francuskinje Roman Diko rezultatom 10:0

Diko je napravila ipon posle 30 sekundi borbe i tako sprečila da naša zemlja stigne do prve olimpijske medalje u džudou posle 44 godine.

Žabić je ranije u petak u prvom kolu pobedila Italijanku Asju Tavano. Zatim je u osmini finala bila bolja od Portorikanke Idalis Ortiz, nekadašnje olimpijske šampionke.

Srpska džudistkinja je potom u četvrtfinalu bila poražena od Izraelke Raz Herško, druge na svetskoj rang listi, posle čega je imala novu priliku da u repersažu osvoji medalju, ali nije uspela.

"Svakako da smo dosta radili na pripremama da se popnemo na što viši nivo. Cilj je bila olimpijska medalja i danas sam se baš dobro i osećala i borila, ali ta medalja mi je izmakla. Moja grupa je bila izuzetno teška, sve takmičarke su ili olimpijske pobednice ili su osvajale svetske medalje. Htela sam da dam sve od sebe. Možda nisam bila najbolja, ali sam najviše želela tu medalju. Mislila sam da sam ovaj meč dobro krenula i da ću završiti posao u svoju korist", rekla je uplakana Milica Žabić za RTS.