Sport

Basketaši Srbije polovični - poraz od Letonije, pa pobeda nad Poljskom

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 poražena je u petak od selekcije Letonije rezultatom 21:14 u meču petog kola na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je tri sata kasnije u šestom kolu ubedljivo savladana Poljska 21:12
Basketaši Srbije polovični - poraz od Letonije, pa pobeda nad PoljskomGetty © Ezra Shaw / Staff

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Dejan Majstorović sa sedam poena, dok je Strahinja Stojačić zabeležio pet. U selekciji Letonije istakli su se Karlis Lasmanis i Francis Lacis sa po osam poena.

Reprezentacija Srbije je na početku meča povela 5:4, ali potom Letonija pravi seriju 8:0 i dolazi u prednost 12:5. Letonija je od tog trenutka sve vreme održavala prednost i došla do pobede, a tokom čitavog susreta su čak šest puta pogađali šuteve za dva poena.

Već tri sata kasnije, "orlovi" su ponovo izašli na teren, a ovog puta su prikazali daleko bolju igru, savladavši Poljake 21:12. U ovom duelu je šut za dva poena funkcionisao daleko bolje, uz dve dvojke Stojačića i jedne Majstorovića.

Srbija posle šest kola ima četiri pobede i dva poraza. Letonija je pobedom nad "orlovima" zagarantovala sebi prvo mesto, a ukoliko naša ekipa u nedelju savlada Litvaniju, ona će sa druge pozicije takođe ići direktno u finale.

image