Đoković ide po zlato - Srbija slavi novu medalju, neka ga se pazi Alkaraz!

Srbija slavi drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i prvo tenisko finale na Igrama koje joj je doneo najbolji teniser u istoriji

Novak Đoković se plasirao u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Najbolji teniser svih vremena tako je 16 godina nakon prvog nastupa na Igrama konačno uspeo da stigne do jedinog velikog finala u karijeri koje mu je nedostajalo.

Đoković je u povremeno dosta nervoznom meču pokazao da problem sa desnim kolenom koji je u četvrtak doživeo na meču protiv Stefanosa Cicipasa nije pravio prevelike probleme. Uspeo je da izađe na kraj sa agresivnim Italijanom koji ga je ne tako davno mučio do tri ujutru baš na meču Rolan Garosa.

Ovog puta nije bilo takve drame. Novak je u 10. gemu prvog seta napravio brejk koji mu je doneo prednost, da bi potom nervozan drugi set obeležilo čak pet brejkova na startu seta. Tri od tih pet bili su za Novaka, a kada je uspeo da konačno sačuva servis gem, stigao je do nedostižne prednosti.

Đoković će u nedelju igrati u svom prvom olimpijskom finalu. Srbiji je već doneo medalju, ali još uvek ima veliki zadatak pred sobom ne bi li stigao do dugo očekivane zlatne medalje. Rival će mu biti u ovom trenutku možda i najbolji igrač sveta, Karlos Alkaraz, osvajač poslednja dva grend slema.