"Ljudi, u finalu sam" - Emotivni Novak poslao moćnu poruku: Idem na zlato, odmah da kažem svima!

Novak Đoković je u finalu Olimpijskih igara. Uspeo je napokon u tome u petom pokušaju, i tek u četvrtom polufinalu u karijeri uspeo je da prebrodi prepreku i stigne do same završnice

Pobeda protiv Lorenca Muzetija 6:4, 6:2 donela mu je rezultat u karijeri koji ga je tako često zaobilazio, a u nedelju će u finalu igrati protiv svog sada već "starog" rivala, Karlosa Alkaraza. 

Đoković je bio izuzetno emotivan posle meča, još uvek i sam jedva svestan da je sa 37 godina uspeo da ostvari ono što je pokušavao od 2008. godine.

"Teško je sad sabrati sve emocije. Pete Olimpijske igre, prvi put sam prošao polufinala, izgubio sam ih tri u karijeri. Neću da stajem ovde, idem na zlato, odmah da kažem svima. Nisam se zadovoljio ovim, ali moram da proslavim onako kako dolikuje. Obezbedio sam medalju za Srbiju. Uvek na sebe stavljam najveći pritisak i sve što sam do sada postigao, uvek je ostajalo da nisam igrao finale Olimpijskih igara, da nisam doneo Srbiji zlato ili srebro. Nadam se da sam obradovao navijače", rekao je Đoković za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje šta možemo da očekujemo od njega u nedelju, Novak je pokazao da mu nije svejedno što je napokon u olimpijskom finalu.

"Nadam se da će to biti najbolje moje izdanje do sada. Nisam izgubio još nijedan set, nije ni on. Znam šta predstavlja taj izazov, najteži sada sigurno. Ali ljudi, u finalu sam Olimpijskih igara, dozvolite mi da slavim", poručio je Đoković.