Nikola Karabatić navija za Đokovića: Novak mi je veliki uzor, zaslužio je da osvoji zlato u Parizu

Francuski rukometaš Nikola Karabatić izjavio je da mu je Novak Đoković veliki uzor, kao i da cela njegova porodica svim silama navija da najbolji teniser u istoriji osvoji zlatnu olimpijsku medalju u Parizu

Nikola Karabatić na Olimpijskim igrama u Parizu igra svoje poslednje mečeve u karijeri i pokušava da se sa reprezentacijom Francuske domogne četvrtog olimpijskog zlata.

Karabatić je u dresu Pari Sen Žermena već odigrao poslednji klupski meč u karijeri, koji je svojim priustvom uveličao i Novak Đoković.

Srpski teniser u nedelju igra finale Igara protiv Karlosa Alkaraza, a Karabatić kaže da mu je žao što neće moći da ga bodri sa tribina "Šatrijea".

"Žao mi je što ne mogu da dođem, jer i mi u nedelju popodne igramo sa Mađarskom odlučujući meč za prolazak u četvrtfinale. Ali, porodica Karabatić je najveći Đokovićev fan i svi smo uz njega. Nadam se da će osvojiti olimpijsko zlato, zaslužio je. Bori se, pravi je uzor za mene kako se ponaša, kako trenira, kako daje sebe i svaki dan pokušava da bude najbolji na svetu. Proba različite varijante treninga da bi svakog dana bio sve bolji. Veliki mi je uzor, mnogo mi je značilo kada je došao na moju poslednju utakmicu za PSŽ, tako da sam uvek uz njega. Pošto sad neću moći dođem na njegovo finale, dogodine ga čekam na Rolan Garosu. Tada više neću igrati rukomet i imaću vremena da ga gledam", rekao je Karabatić za "Mocartsport".

Nikola ima 40 godina i posle Igara ide u više nego zasluženu penziju, a planira da obiđe i Srbiju.

"Biće mi lepo! Da napokon uživam u penziji. Još ne razmišljam o tome, nego samo o tome da budem tu sa ekipom, da uživam u ovim utakmicama, da se borim. Meni je ovo san, jer nisam mogao ni da zamislim da ću sa 40 godina da igram na Olimpijskim igrama. Tu sam, uživam, iako nismo dobro počeli, meni je lepo na terenu, dobro igram, sve je super. Prvo ću na odmor, da se malo provedem sa porodicom. Plan mi je da, pored ostalog, odem malo u Srbiju i u Hrvatsku. A, za kasnije imam dosta stvari u planu. Samo, ne mislim da ću tako brzo da se vratim rukometu bilo kao trener ili u nekoj drugoj ulozi", rekao je jedan od najboljih rukometaša u istoriji.

Francuska u nedelju igra protiv Mađarske i ne sme da izgubi, ukoliko želi da nastavi takmičenje na olimpijskom turniru.