Pobeda i dva poraza džudo miks tima - Srbija ostala bez borbe za odličja

Džudo miks tim Srbije (po tri takmičarke i takmičara) zabeležio je jednu pobedu i dva poraza i tako ostao bez meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Bio je to prvi nastup Srbije u džudo miks takmičenju, a srpske džudoke i džudisti ostavili su dobar utisak.

Tim Srbije, koji su u Parizu činili Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić, Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, upisao je jedan trijumf i dva poraza.

U prvom duelu, Srbija je bila bolja od Holandije 4:2 i plasman u četvrtfinale takmičenja.

Poene za srpski tim osvojili su Strahinja Bunčić, Milica Žabić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj. Marica Perišić i Milica Nikolić su poražene od svojih rivalki.

Ipak, usledio je poraz od najbolje svetske ekipe Japana u četvrtfinalu - 4:1.

Na startu četvrtfinala iponom je Abe Hifumi pobedio Strahinju Bunčića, a zatim je Nizoe Saki na isti način savladala Maricu Perišić. Takanori Nagase je iponom pobedio Nemanju Majdova i tako povećao na 3:0.

Milica Žabić je osvojila poen za Srbiju pošto je pobedila Riku Takajamu iponom, ali je pobedu Japanu osigurao Aron Volf koji je iponom savladao Aleksandra Kukolja.

Pokušao je srpski tim da se kroz repersaž domogne meča za bronzu, ali Brazil je bio bolji i slavio rezultatom 4:1.

Ketlin Kvadros je donela prvi bod Brazilu pobedom nad Maricom Perišić. Zatim je prednost Brazila duplirao Rafael Masedo koji je iponom pobedio Nemanju Majdova. Milica Žabić je iponom savladala Beatriz Souzu i tako smanjila na 1:2.

Na 3:1 za Brazil povećao je Rafael Silva koji je iponom savladao Aleksandra Kukolja. Pobedu Brazilu obezbedila je Rafaela Silva koja je iponom pobedila Milicu Nikolić.