"Delfini" zablistali kad je bilo najpotrebnije – Srbija je u četvrtfinalu!

Dvostruki uzastopni olimpijski šampioni odigrali najbolju utakmicu od dolaska u Pariz i plasirali se među osam najboljih

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugi trijumf na Olimpijskim igrama, ovoga puta nad domaćinom Francuskom, rezultatom 15:8.

"Delfini" su zablistali kada je bilo najpotrebnije i podigli se posle dva veoma loša nastupa, koji su ih gurnuli na ivicu eliminacije.

Nakon poraza od Australije i Španije, naši momci su pali ispod crte, ali su se ovim trijumfom vratili. Sada zauzimaju četvrtu poziciju u grupi B i gledaćemo ih u nokaut fazi takmičenja.

Nikola Dedović je najavio dobru partiju, kada je već u prvom minutu pobegao čuvarima i izborio peterac.

Njega je sigurno izveo Dušan Mandić, nakon čega je Srbija zagospodarila bazenom.

Sjajan je na golu bio Radoslav Filipović, a pogocima Save Ranđelovića, Nemanje Vica i Strahinje Rašovića, naš tim je došao do 4:2 posle prve četvrtine.

I drugu je Dedović otvorio isto, iznudio "penal", a sada je strelac bio Rašović.

"Delfini" su nastavili da pogađaju, otišli su na nešto dužu pauzu sa +4 (8:4) i do kraja susreta se nisu osvrtali.

Do vrha su napunili protivničku mrežu, ostali čvrsti i koncentrisani u odbrani i potpuno zasluženo upisali ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nemanja Ubović sa po dva gola, dok su po jedan upisali Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Nikola Jakšić, Nemanja Vico, Petar Jakšić i Viktor Rašović.

U poslednjem kolu, koje neće imati preveliki rezultatski značaj, izabranici selektora Stevanovića sastaju se sa Mađarskom.

Ukoliko naši momci pobede, završiće kao treći u grupi, a ako izgube zauzeće četvrtu poziciju.