Sport

Pešić posle Južnog Sudana: Protivnik ih ne zanima, oni igraju košarku budućnosti

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je nakon plasmana u četvrtfinale olimpijskog turnira da je Južni Sudan neobična ekipa, ali da su njegovi izabranici uspeli utakmicu da uvedu u željeni ritam
Pešić posle Južnog Sudana: Protivnik ih ne zanima, oni igraju košarku budućnostiGetty © Gregory Shamus

Košarkaši Srbije pobedili su Južni Sudan rezultatom 96:85 u poslednjem kolu grupne faze olimpijskog turnira u Parizu i obezbedili plasman u četvrtfinale sa drugog mesta u grupi C.

"Fantastična utakmica, spektakl", počeo je Pešić obraćanje novinarima.

"Oni su neobična ekipa, igraju košarku budućnosti. Nema nikakve dileme. Za jedno desetak godina košarka će se ovako igrati. Neće to biti kao hokej na ledu, ali biće brzo."

Kari je dodao da su košarkaši Južnog Sudana odigrali dve fantastične utakmice protiv Amerikanaca i tako podigli svoje samopouzdanje.

"Oni ne gledaju ko je protivnik, samo sebe. Šutnuli su 80 puta. Uspeli smo da ih uvedemo u naš ritam i igramo kako mi želimo. Znalo se kad se šta radi, a to njima otežava posao", analizirao je Pešić.

Rival "orlova" u četvrtfinalu 6. avgusta od 14.30 biće Australija, a žrebom je određeno da pobednik tog duela u polufinalu ide na boljeg iz utakmice SAD – Brazil.

U ostalim četvrtfinalima sastaju se Nemačka – Grčka, odnosno Francuska – Kanada.

image