"Konačno si uspeo, prijatelju": Novaku na zlatu čestitali zvaničnici, ali i teniska legenda

Novak Đoković je postao olimpijski šampion, pobedivši Karlosa Alkaraza u spektakularnom finalu Olimpijskih igara u Parizu i tako potvrdio da je najbolji teniser svih vremena

Velika pobeda 37-godišnjaka iz Beograda odjeknula je širom sveta, a čestitke na račun Đokovića i zlatne medalje osvojene za Srbiju stižu sa svih strana.

Novaku je na uspehu čestitao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

"Najiskrenije čestitke Novaku Đokoviću, najvećem teniseru u istoriji ovog sporta, na osvojenoj zlatnoj olimpijskoj medalji u Parizu. Zlato koje sija na vašim grudima ispunilo nam je srca ponosom. Vaša vrhunska igra, posvećenost i izuzetan talenat koji ste ponovo potvrdili, učinio je da još jednom ispišete istoriju, a neumorni rad, nesalomivi duh, borbenost, spremnost na odricanje, patriotizam i vrednosti koje baštinite su za primer svima."

Svoje čestitke iskazao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Čestitam našem Novaku Đokoviću na olimpijskom zlatu i medalji koja mu je nedostajala u karijeri. Pokazao si šta u sportu znače borbenost i želja. Srpski narod je ponosan na tebe i činjenicu da je najbolji teniser svih vremena među nama", istakao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

A čestitke stižu i iz sveta sporta.

"Impresivan si, Novače. Ogromne čestitke tebi i Srbiji", napisao je danski teniser Holger Rune, dok se oglasio i Huan Martin Del Potro.

"Konačno si uspeo, prijatelju! Neverovatan si. Idemo!", bile su reči Argentinca, koji je 2016. godine i rasplakao Đokovića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada ga je savladao u prvom kolu.

Oduševljena je bila i beloruska teniserka Viktorija Azarenka.

"Oh vau. Novak je osvojio sve što postoji u našem sportu. Kakva legenda! Neverovatno! Bravo. Vau, vau, vau!"

"To je to za mene... Novak Đoković, neprikosnoveni najbolji teniser svih vremena", napisao je bivši američki teniser Mardi Fiš. A iz SAD je stigla i čestitka Metjua Mekonaheja, holivudskog glumca i Novakovog prijatelja.

"Najveći ikada osvaja zlato. Čestitke, Novače", napisao je Mekonahej. Na kraju, Noletu su na uspehu čestitali i FK Crvena zvezda, FK Partizan, kapiten košarkaša Srbije Bogdan Bogdanović i još mnogi drugi.

"Nikad ne potcenjujte srce šampiona! Najveći svih vremena - Novak Đoković", napisao je Bogdanović na društvenim mrežama.